Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Danas je Vlada nastavila obračun s prijestupnicima. Čini se kako huligani odbrojavaju posljednje dane na stadionima u zemlji i inozemstvu.


Potpredsjednica Vlade, Đurđa Adlešić u visokom ritmu nastavlja s realizacijom zacrtanog plana, konzultirani su stručnjaci za ustavno pravo da se provjeri može li se evidentiranim huliganima, uoči važnih utakmica u inozemstvu, oduzeti putovnice, a da se pri tom ne naruše njihova građanska prava.

Vezani članci Radovan Fuchs Ministar Fuchs o građanskom odgoju, ali i zahtjevu dijela zagrebačkih škola: "Zatražile su skraćenje nastavnog sata na 40 minuta" Ljubljana, ilustracija Susjedi će morati paziti što govore: Za vrijeđanje članova Vlade plaćat će se paprene kazne

Izgleda se da će prijedlog dobiti zeleno svjetlo te je samo pitanje hoće li im oduzimati pet dana prije susreta ili čak 30. Oni žešći, koji ostaju kod kuće, utakmicu će pratiti u policijskoj stanici, a huligani - rekreativci doma.

Najviše bure podiglo je upravo oduzimanje putovnica što je engleska praksa. Radi li se kršenju prava trebao bi odlučiti Ustavni sud.

Dakle, neće više biti moguće da se kao sada, prijestupnici uoči utakmice prijavljuju policiji telefonom sa stadiona. Policija dobiva veće ovlasti. Za dva tjedna izmjeni će se tri zakona, zato su danas, na sastanku u Vladi, bili ravnatelj policije Faber, ministar pravosuđe Šimonović i ostali stručnjaci.

Javnost se još pita misli li Vlada ovoga puta uistinu na konačni obračun. Uspješna provedba novih mjera podrazumjeva naime i znatna ulaganja u modernizaciju hrvatskih stadiona. 

Više o ovoj temi saznajte u priloženom videu.