Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Na 2 godine

Muškarac koji tvrdi da je uzgajao marihuanu radi liječenja multiple skleroze mora u zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na dvije godine zatvora osuđen je jučer 39-godišnji Huanito Luksetić iz Bregi kod Matulja, dok je njegovom sumještaninu, 45-godišnjem Goranu Zakrajšeku, izrečena kazna od deset mjeseci zatvora.

Bit je to nepravomoćne presude koju je jučer vijeće riječkog Općinskog suda, pod predsjedanjem sutkinje Tatjane Čargonja, izreklo dvojici koja su sjedila na optuženičkoj klupi pod optužbom za ilegalnu proizvodnju i držanje marihuane radi prodaje, javlja Novi list.

Pročitajte i ovo Ilustracija Proširena istraga U Hrvatsku je pokušao prebaciti najmanje 100 kg marihuane: USKOK uhvatio državljana BiH u pokušaju krijumčarenja Huanito Luksetić (Foto: Dnevnik.hr) Borba s teškom bolesti Oglasio se Huanito Luksetić: "Meni je svaki dan spašavanje života"

Time je, barem na ovoj instanci, završen sudski proces koji su obilježila Luksetićeva objašnjenja i tvrdnje da je bio prisiljen uzgajati konoplju kako bi spasio svoj život i zdravlje. Još od uhićenja je naglašavao da je – kao oboljeli od multiple skleroze – uzgoju konoplje i uzimanju kanabisovog ulja prišao kad je već probao sve u liječenju, i konvencionalnu medicinu, i nekonvencionalne metode.

Sud je ocijenio dokazanim inkriminacije iz optužnice koja je teretila Luksetića da je u krugu obiteljske kuće u Bregima posjedovao 15 kilograma marihuane radi prodaje na ilegalnom tržištu, a zajedno sa Zakrajšekom uzgojio 11 stabljika indijske konoplje radi proizvodnje marihuane, s namjerom da se ona proda.

Sutkinja Tatjana Čargonja u obrazloženju presude je naglasila da je predmet optužbe vrlo velika količina konoplje, od koje se mogla dobiti velika količina ulja, za višegodišnju osobnu uporabu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene