Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HSS s partnerima očekuje 20 do 25 mandata u Saboru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HSS-a Josip Friščić ocijenio je danas na konferenciji za novinare u Kninu da je Hrvatskoj prijeko potreban gospodarski razvoj od sedam posto na godinu jer se inače, dodao je, ne može servisirati vanjski dug, te zadovoljiti proračunske potrebe.

Glavni odbor HSS-a održao je danas sjednicu u Kninu, a Friščić je rekao kako ta stranka nastavlja praksu da dolazi među građane kako bi ih čula i osmislila rješenja njihovih problema.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čeka se novi predsjednik Friščić pozvao HSS na jedinstvo Slika nije dostupna 'Dobro je više kandidata' Bajs u utrci za predsjednika HSS-a

Rekao je da zajedno s koalicijskim partnerima HSLS-om i PGS-om očekuje na parlamentarnim izborima od 20 do 25 mandata u Saboru, napomenuvši da su u tijeku pregovori o suradnji i s drugim strankama.

Predsjednik regionalne organizacije HSS-a Dalmacije i saborski zastupnik Ante Markov istaknuo je da je turizam pokretač hrvatskoga gospodarskog razvoja i da HSS-a, ako dođe na vlast, smještajne kapacitete na Jadranu namjerava povećati za 50.000 postelja, a u kontinentalnoj Hrvatskoj za 30.000.

- Turizam je najperspektivnije tržište, uz njega se povezuje
proizvodnja hrane, pa ako stranom turistu prodate domaći proizvod, to je kao da ste ga izvezli, zaključio je Markov.

Po njegovu mišljenju, od godine 2008. do 2012. turizam bi u
gospodarskom razvitku Hrvatske trebao sudjelovati s 1,5 do dva posto, a prihod od turizma trebao bi dosegnuti 12 milijardi eura.

Friščić je istaknuo da je u Šibensko-kninskoj županiji u posljednja dva mjeseca HSS-u pristupilo čak 226 novih članova, a 35.000 članova u Hrvatskoj potvrđuje snagu te stranke.

Frišćić je kratko komentirao stanje u SDP-u nakon Račanove ostavke i njegove bolesti ističući kako vjeruje da će ta stranka sačuvati jedinstvo.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene