Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poraz ministra Jovanovića

HSS pita tko će snositi odgovornost za posljedice zdravstvenog odgoja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska seljačka stranka (HSS) poduprla je danas odluku Ustavnog suda o suspendiranju kurikuluma zdravstvenog odgoja u školama te pita tko će snositi odgovornost za posljedice koje su nastale njegovim uvođenjem u škole.

"Ovo je veliki poraz bahatoga i netolerantnog ministra znanosti, obrazovanje i sporta Željka Jovanovića i bilo bi za očekivati da nakon ove odluke Ustavnog suda podnese ostavku, ali njegovoj bahatosti nema kraja uz poruku hrvatskoj javnosti kako je kurikulum zdravstvenog odgoja najbolji njegov potez kao ministra", stoji u priopćenju HSS-a. Zato se, navodi se dalje, "nameće pitanje tko će snositi odgovornost za posljedice koje su nastale nasilnim i neustavnim uvođenjem kurikuluma zdravstvenog odgoja u škole ako to nije ministar Jovanović. Možda njegova tajnica?"

>> Omejec: Ustavni sud podržava zdravstveni odgoj!

Pročitajte i ovo Luka Mlinarić, Toni Budalić Cjelodnevna nastava Roditelji iz dviju škola podnijeli tužbu i dali rok Ustavnom sudu: ''Spremni smo na prosvjede i građanski neposluh'' Incident uništavanja kulturne baštine - 2 Neki turisti bez poštovanja Dođu na odmor pa oštećuju kulturnu baštinu: Na meti im se našla i Hrvatska

HSS se zauzima za zdravstveni odgoj djece u školama tako da se nastavni sadržaj uskladi s ustavnim pravom i slobodom roditelja na odgoj djece te radi njihova sudjelovanja u oblikovanju nastavnog sadržaja kojim su povezana različita vjerovanja. (Hina)

>> Ovdje pročitajte cijelu odluku Ustavnog suda o zdravstvenom odgoju


 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene