Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HSS jednoglasno za suradnju s HSLS-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni odbor Hrvatske seljačke stranke (HSS) danas je u Sesvetama jednoglasno odobrio sporazum o suradnji HSS-a i HSLS-a, koji su predsjednici dviju stranaka potpisali 17. listopada.


Nakon te odluke Glavnog odbora HSS-a ekspertni timovi će pregovarati o pojedinim zajedničkim programima, rekao je predsjednik HSS-a Josip Friščić danas nakon sjednice Glavnog odbora.

Pročitajte i ovo Krešo Beljak na presici Željka Lenarta Osipanje pred izbore Raskol u HSS-u: Glavni tajnik napustio stranku, Beljak mu upao na presicu Ilustracija Bliži se rok Šef WHO-a upozorio na rok za dogovor o pandemijama: "Buduće generacije ovo nam možda neće oprostiti"

Glavni odbor HSS-a donio je i dokumente za pripremu stranke za predstojeće izbore i imenovao izborni stožer na razini Hrvatske kojem je predsjednik Josip Friščić te izborne stožere za 10 izbornih jedinica.

Predsjednik HSS-a Josip Friščić najavio je da će nastaviti razgovore o partnerstvu i s drugim strankama centra, uključujući i HNS.


- Uvjeren sam da će se stvoriti blok stranaka centra koje će
predizborno surađivati, a postoji i dio partnera s kojima je moguće dogovoriti i postizbornu suradnju, rekao je Friščić.

Na upit hoće li suradnja s HSLS-om biti predizborna, Friščić je odgovorio kako je teško u 10 izbornih jedinica zadati jedinstven model. 

Dodao je kako je moguće i jedno i drugo te da će sada po izbornim jedinicama izborni stožeri razgovarati, dogovarati i vidjeti što je to.

- Najprije ćemo se programski dogovoriti, a potom i kadrovski
usklađivati, rekao je Friščić.

Najvažnija pitanja za suradnju za HSS su odnos prema privatizaciji i zaštita mora kroz aktiviranje zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa te fiskalna decentralizacija zemlje i program za preporod hrvatskog sela.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene