Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HSS-HSLS: Referendum o ulasku Hrvatske u NATO

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koalicija HSS-HSLS održala je večeras u Kaštelima središnji predizborni skup za 9. izbornu jedinicu, na kojem je govorio nositelj i prvi na listi za 9. izbornu jedinicu Stanko Zrilić iz HSLS-a.

Zrilić rekao je kako je "koalicija HSS-HSLS dobitna kombinacija", procijenivši da će "ona presuditi tko će u iduće četiri godine obnašati vlast u Hrvatskoj".

Pročitajte i ovo Njemački vojnik Panzerbrigade 45 Njemačka rasporedila prve vojnike u jednu NATO članicu: Za tri godine tamo će biti stalno prisutni Njemački borbeni zrakoplovi Eurofighter Burno iznad Baltika Njemački borbeni zrakoplovi presreli rusku letjelicu

Istakao je kako je glavni cilj ove koalicije zaštita nacionalnih
bogatstava koja su se, kako je rekao, "posljednjih godina ni za što rasprodavala ili su jednostavno razgrabljena", te da je za provođenje referenduma o mogućem ulasku Hrvatske u NATO.

"Naš cilj je i decentralizacija Hrvatske, jer je nedopustivo da svi gradovi imaju tri puta manje nego što ima Zagreb. Zato mnogi izjednačuju Zagreb s Beogradom, s čim se naravno ne slažemo jer nisu krivi Zagrepčani nego političari koji tako postavljaju stvari", rekao je Zrilić.

Nositelj i prvi na listi Koalicije HSS-HSLS za 9. izbornu jedinicu također je govorio o potrebi znatno većih ulaganja u hrvatsko selo, kazavši da je obnovu hrvatskog sela potrebno godišnje ulagati najmanje 6 milijardi kuna.

Vezano uz kaštelansko područje Zrilić je iznio i podatak da na
Kaštelanskoj rivijeri 12 tisuća ljudi nema pitku vodu nego koristi vodu iz bunara.

"To je nedopustivo kao što je i nedopustivo da je u Hrvatskoj isti porez za dječje pelene i viski i cigarete. Mi želimo uvesti čestite ljude u politiku i zato smo ušli u koaliciju s HSS-om", rekao je Stanko Zrilić.

Napomenuo je i da predsjedniku HSS-a Josipu Friščiću nije stalo do vlasti nego do kreiranja politike koja će unaprijediti hrvatski narod i državu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene