Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'HSP je jamstvo da u Hrvatskoj neće biti dvostranačja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HSP je jamstvo da u Hrvatskoj neće biti uvedeno dvostranačje, istaknuo je danas predsjednik HSP-a Anto Đapić na stranačkoj konvenciji za II. izbornu jedinicu, ocjenjujući da politički potezi čelnika HDZ-a i SDP-a vode velikoj koaliciji tih dviju stranaka nakon izbora.

Đapić je nazvao HDZ i HSP sijamskim blizancima među kojima nema političke razlike i ustvrdio kako se te stranke boje HSP-a, jer je on "sve ono što one nisu".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna očekuju 8 mandata Most predao izborne liste: "Vaš glas je kod nas siguran, znate da vas nećemo prevariti" Slika nije dostupna predali listu DIP-u Lista ''nepotrošenih ljudi'': NHR i HSP predstavili zajedničke kandidate za izbore za Europski parlament

"One nemaju bitnih razlika ni prema svjetonazoru, niti prema
programu, već se sve svodi na to tko će biti u poziciji da rasprodaje hrvatsku imovinu", rekao je Đapić i marketinškim trikom nazvao poziv Zorana Milanovića na sučeljavanje Ivi Sanaderu.

Đapić je naglasio da je HSP spreman na sučeljavanje s obojicom, ali neće postavljati osobna pitanja, poput pitanja o satovima, nego pet temeljnih pitanja.

"Neka se dogovore kako će odgovoriti na pitanje o privatizaciji, o Excelsioru, Lencu, Bechtelu, Liburniji i Tvornici duhana 'Zagreb'. 

Na pitanje o suradnji s Haaški sudom, što su radili i kako su međusobno surađivali, a danas imaju zajednički stav. Neka se dogovore što će učiniti s time da nedjelja bude dan odmora za hrvatske ljude. 

Neka se dogovore kako će odgovoriti na pitanje kako to da su kod zadnjeg izbora menadžmenta HNB-a opet izabrali isti, iako on snosi najveći dio odgovornosti za rasprodaju hrvatskih banaka", rekao je Đapić.

Dođe li do koalicije HDZ-a i SDP-a, bit će jasno da je vrijeme za nove političke promjene, to jest HSP koji se obraća "onima koji nisu zadovoljni takvom politikom", ustvrdio je Đapić.

Podsjetivši da Sanader na skupovima svoje stranke poziva svoje birače da ne glasuju za HSP, Đapić je rekao kako on neće govoriti biračima da ne glasuju za HDZ, jer zna da to neće učiniti.

"Pozivam birače HDZ-a da glasuju za HSP, jer je to glas za one vrijednosti s kojima su birači HDZ-a 90-ih godina krenuli u projekt stvaranja hrvatske države", istaknuo je Đapić.

Pero Kovačević, prvi na listi u II. izbornoj jedinici, poručio je
okupljenima da glasuju za HSP žele li vladavinu prava i konačno rješavanje problema pljačke i grabeži u pretvorbi i privatizaciji te rješavanje problema obespravljenih radnika i seljaka koji su dobivali samo obećanja.

Okupljenima su govorili i pozvali ih da glasuju za HSP i
potpredsjednica stranke Ruža Tomašić i glavni tajnik HSP-a Vlado Jukić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene