Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Iskaz zajedničke volje'

HSP, HČSP i A-HSP zajedno izlaze na izbore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Daniel Srb, predsjednik Hrvatske čiste stranke prava (HČSP) Josip Miljak i predsjednik Autohtone - Hrvatske stranke prava (A-HSP) Dražen Keleminec svečano su u Zagrebu, u prostorijama HSP-a, potpisali Pismo o namjerama zajedničkog izlaska na izbore.

'Ovaj sporazum je iskaz naše zajedničke volje, duboko svjesni činjenice da na iduće parlamentarne izbore možemo ići samo zajedno, uvezani, ne dopuštajući da se bilo kakvi glasovi rasipaju kroz naš izborni sustav', istaknuo je predsjednik HSP-a Daniel Srb. Naglasio je kako su potpuno otvoreni za suradnju sa svim hrvatskim domoljubnim političkim snagama i kako žele pokazati da se ono što se u Hrvatskoj zove desnica može okupiti. Ocijenio je da se u Hrvatskoj neće živjeti bolje ako se, kako je rekao, 'na vlasti izmjenjuju dvije gotovo identične političke opcije'.

Samo ujedinjeni pravaši mogu postići rezultat dostojan pravaša, rezultat za spas Hrvatske jer smatram da je Hrvatska u vrlo teškoj krizi u koju su ju dovele stranke koje su rasprodale Hrvatsku i stavile hrvatski narod u dužničko ropstvo, a i samu Hrvatsku', istaknuo je predsjednik A-HSP-a Dražen Keleminec.

Predsjednik HČSP-a Josip Miljak ustvrdio je da je ovo važan dan za pravaštvo općenito, jer, kako je rekao, ako pogledamo od 1990. do danas, pravaštvo je stalno bilo razjedinjeno u više stranaka, čiji je broj varirao, da bi se sada stabilizirao na tri pravaške stranke. 'Preziremo politiku lažnih obećanja radi dobivanja glasova, što je bila dosadašnja praksa i HDZ-a i SDP-a', rekao je.

'Treba provjeriti koliko ima živih pripadnika partizana'

Osvrnuvši se na jučerašnju vladinu odluku o smanjenju mirovina za određene društvene skupine, Srb je rekao da su protiv ikakvih ograničenja za invalide iz Domovinskog rata i branitelje. Istaknuo je kako misle da vlada ne treba uštedjeti 250 milijuna kuna smanjenjem povlaštenih mirovina hrvatskim braniteljima, koji su invalidi, nego neka provjeri koliko stvarno u ovom trenutku ima još živih pripadnika partizanskih postrojba jer nije moguće da ih sada ima 45.000 i da se isplaćuje toliko mirovina.

Srb je rekao i kako upozoravaju na neke projekte koje financira vlada, a jedan od njih je povrat stanova osobama koje su izgubile stanarsko pravo na temelju valjanih zakona za Domovinskoga rata, i koje su napustile Hrvatsku, a zapravo su otišle boriti se protiv Hrvatske. Istaknuo je da taj program stoji više od tri milijarde kuna.

Također je rekao da u hrvatskom mirovinskom sustavu ima između 10 i 40 tisuća osoba koje primaju mirovinu koju nitko ne podiže. Te osobe koje primaju hrvatsku mirovinu napustile su Hrvatsku, a ovlastile rodbinu ili prijatelje da im podižu mirovinu. Srb je upitao koliko među njima ima onih koji su možda preminuli i na koji način Hrvatska to nadzire. 'Tu treba štedjeti, a ne na hrvatskim invalidima iz Domovinskoga rata', poručio je Srb. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene