Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HSP AS na Pantovčaku: Treba razgovarati za dobrobit Hrvatske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnik HSP-a dr. Ante Starčevića, Ivan Tepeš, u četvrtak je izrazio zadovoljstvo razgovorom s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović te kazao kako je zbog dobrobiti Hrvatske na Pantovčak trebao doći i premijer Zorana Milanović.

"Jako sam zadovoljan razgovorom i mislim da su na isti način trebali razgovarati i premijer i svi oni koji su odustali od ovakvog razgovora. Moramo maknuti svoje uske stranačke interese, bez obzira kojoj opciji se pripada. Mora se razgovarati za dobrobit Hrvatske", izjavio je Tepeš novinarima nakon sastanka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Demantirali i odljev članstva Čorić samouvjeren: Do sada me nije ostavila nijedna cura pa neće ni HDZ! Slika nije dostupna Nastavljaju pregovore s HDZ-om PORUKA HSP AS-A 'Beljak je politička prostitutka koja se ponaša po principu tko da više'

HSP AS je predsjednici Republike kao jedan od najvećih problema Hrvatske istaknuo odlazak mladih u iseljeništvo.

"Svjedoci smo da je Hrvatska danas u jednom od najvećih migracijskih valova, a nažalost, zemlju napuštaju visokoobrazovani mladi ljudi", kazao je Tepeš te upozorio da odlazak mladih izaziva i drugi problem - slabi natalitet.

IDS i HSS s predsjednicom Grabar-Kitarović: Čelnici stranaka zadovoljni

S Grabar-Kitarović razgovarali su i o privlačenju investicija, a tu HSP AS vidi veliku ulogu hrvatskih iseljenika koje treba privući da ulažu u Hrvatsku. "Za razliku od drugih investitora, oni imaju poseban osjećaj i na drukčiji način gledaju na ulaganje i više će riskirati s novcem", rekao je Tepeš.

Pozitivnim ističe micanje iz Ureda hrvatske predsjednice na Pantovčaku biste nekadašnjeg jugoslavenskog predsjednika Josipa Broza. Predsjednica Grabar-Kitarović time je pokazala da nije jedno govorila u kampanji, a drugo nakon nje, naglasio je Tepeš.

"S tim činom je, smatramo, počela jedna lustracija na simboličnoj razini koja se zbog objektivnih razloga nije mogla odviti početkom 90-tih godina", ocijenio je. Razgovore s parlamentarnim strankama predsjednica države Kolinda Grabar-Kitarović nastavlja idući tjedan. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene