Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HSLS pokreće akciju protiv mobbinga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska socijalno liberalna stranka (HSLS) pokreće od sutra dvotjednu akciju protiv raznih oblika zlostavljanja na radnom mjestu tj. mobingga i pozva građane da na besplatni broj telefona 0800 200 140 prijave sve oblike zlostavljanja na radnom mjestu (mobbinga).

Potpredsjednik HSLS Želimir Janjić rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da stranka pokreće razgovor na neke teme u društvu koje druge, velike stranke ne pokreću. 

Pročitajte i ovo McDonald's Nude više poslova McDonald’s traži desetke radnika diljem Hrvatske: Objavili iznose plaća i nagrada Ilustracija nepravomoćno Službenica godinama nije dolazila na posao u ministarstvo, a uredno joj isplaćivali plaću: Sud joj naredio da vrati novac

Pri tom je podsjetio na HSLS-ovu akciju "Platite rad nedjeljom". 

Želimo senzibilizirati javnost za pitanje mobbinga jer je riječ o relativno novom problemu koji se u Hrvatskoj spominje tek od 2000. rekao je Janjić dodavši da se građani mogu javiti i putem internetskih stranica HSLS-a. 

Po završetku akcije vidjeti ćemo rezultate i odlučiti na koji bi se način zakonski ta problematika mogla regulirati, promjenama sadašnjih zakona ili potpuno novim. S

ada, tu problematiku reguliraju zakoni iz područja radnog zakonodavstva, radnih odnosa, ravnopravnosti spolova i slično, naveo je Janjić. 

Herman Vukušić, inače predsjednik Hrvatskog društva za medicinu stresa naveo je da stručna javnost definirala mobbing kao postraumatski stresni poremećaj, ali bez traumatskog stresa koji je pacijenta doveo u životnu opasnost. 

Napomenuo je da će sredinom idućeg mjeseca na stručnom skupu biti predstavljen prijedlog skupine stručnjaka za zakonsku regulativu mobbinga.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene