Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska socijalno liberalna stranka (HSLS) pokreće od sutra dvotjednu akciju protiv raznih oblika zlostavljanja na radnom mjestu tj. mobingga i pozva građane da na besplatni broj telefona 0800 200 140 prijave sve oblike zlostavljanja na radnom mjestu (mobbinga).


Potpredsjednik HSLS Želimir Janjić rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da stranka pokreće razgovor na neke teme u društvu koje druge, velike stranke ne pokreću. 

Vezani članci Skidanje na poslu Mnogi njihovi kolege rade od kuće pa su iskoristile prazne urede za zločestu zabavu Slika nije dostupna Žrtve mobbinga najčešće samohrani roditelji

Pri tom je podsjetio na HSLS-ovu akciju "Platite rad nedjeljom". 

Želimo senzibilizirati javnost za pitanje mobbinga jer je riječ o relativno novom problemu koji se u Hrvatskoj spominje tek od 2000. rekao je Janjić dodavši da se građani mogu javiti i putem internetskih stranica HSLS-a. 

Po završetku akcije vidjeti ćemo rezultate i odlučiti na koji bi se način zakonski ta problematika mogla regulirati, promjenama sadašnjih zakona ili potpuno novim. S

ada, tu problematiku reguliraju zakoni iz područja radnog zakonodavstva, radnih odnosa, ravnopravnosti spolova i slično, naveo je Janjić. 

Herman Vukušić, inače predsjednik Hrvatskog društva za medicinu stresa naveo je da stručna javnost definirala mobbing kao postraumatski stresni poremećaj, ali bez traumatskog stresa koji je pacijenta doveo u životnu opasnost. 

Napomenuo je da će sredinom idućeg mjeseca na stručnom skupu biti predstavljen prijedlog skupine stručnjaka za zakonsku regulativu mobbinga.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju