Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HSLS ne plaća redovito članarinu Liberalnoj internacionali?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dnevnik.hr u posjedu je dokumenta iz kojeg je vidljivo kako je HSLS-u prijetilo isključenje iz članstva Liberalne internacionale zbog neplaćanja članarine.

Dokument kojeg posjedujemo izdan je na 178. sastanku Izvršnog odbora Internacionale koji je održan u Meksiku 28.travnja 2007. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "I malen namet je namet" Uvođenje obvezne članarine u Poljoprivrednoj komori izazvalo burnu reakciju seljaka Slika nije dostupna Do 15 godina Besplatno članstvo za djecu u Knjižnicama grada Zagreba

Pod točkom 7.1 tog dnevnog reda nalazi se 'isključenje članova koji ne plaćaju članarinu'.

Tako su u toj točki navedene tri stranke koje su predložene za isključenje: kanadska liberalna stranka, makedonska liberalna stranka te hrvatski HSLS.

No, u HSLS-u tvrde kako nije istina da ne plaćaju članarinu.

'Plaćena je članarina za proteklu godinu. Za ovu godinu još nije plaćena, ali imamo pravo platiti do kraja godine', rekla nam je glasnogovornica HSLS-a, Andrea Latinović, a to je potvrdio i direktor HSLS-a, Ante Dodik.

'HSLS sve svoje financijske obveze uredno podmiruje sukladno pravilima i statutu prema svim međunarodnim asocijacijama kojih je član, pa tako i Liberalnoj internacionali', tvrdi Ante Dodik u priopćenju koje nam je poslao.

Latinović je dodala i kako Đurđa Adlešić, koja je i potpredsjednica Liberalne internacionale, ne bi bila pozvana na obilježavanje 60. obljetnice Liberalne internacionale, koje će se održati u Hamburgu 16. i 17. studenog ove godine, da članarina nije plaćena.

U HSLS-u tvrde i kako posjeduju dokument kojim mogu dokazati kako su platili članarinu za proteklu godinu, ali nam ga danas nisu mogli dostaviti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene