Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Miran prosvjed

HSK poziva na 'glasnu' minutu tišine za generale u Haagu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HSK poziva Hrvatsku da se minutom tišine priključi prosvjedu pred Haškim sudom.

Hrvatski svjetski kongres (HSK) pozvao je danas cijelu Hrvatsku da se u subotu, 24. rujna, akcijom ''glasne' minute tišine' priključi prosvjedu koji organiziraju u Den Haagu nezadovoljni prvostupanjskom presudom Haaškog suda generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču te ocjenom oslobodilačke vojne akcije Oluja 'združenim zločinačkim pothvatom'.

HSK je organizator prosvjednog skupa u znak potpore zatvorenim hrvatskim generalima, koji će se u subotu održati u Den Haagu, a danas je pozvao hrvatske građane da na simboličan način daju svoju potporu prosvjedu.

'Neka u subotu, 24. rujna, u 14 sati zazvone sva crkvena zvona, neka se oglase gradske sirene kao i sirene brodova i automobila u cijeloj 'Lijepoj našoj' kao znak potpore istini, pravdi i domoljublju', ističe u priopćenju HSK pozivajući građane da sudjeluju 'u ovoj povijesnoj akciji 'glasne' minute tišine' i tako se priključe 'odlučnom suprotstavljanju nepravednoj prvostupanjskoj presudi hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču te ocjeni oslobodilačke vojne akcije Oluja 'združenim zločinačkim pothvatom''.

Na mirnom prosvjedu u Den Haagu sudjelovat će i članovi Zajednice Moto klubova Veterani - Croatia (ZMKVC) koji organiziraju moto maraton od Udbine do Den Haaga pod nazivom 'Iron Butt - Jaši za hrvatske vitezove - 2011'. Polazak je ispred Crkve hrvatskih mučenika na Udbini u četvrtak, 22. rujna u 23.55, a od Udbine do Den Haaga voziti će se 24 sata i to preko 1600 kilometara.

Kako navode, u Den Haagu žele iskazati razočaranje protiv političkih i dirigiranih presuda i ocjena generalima Gotovini, Markaču i zatočenim Hrvatima iz BiH, te ocjene akcije Oluja kao zločinačkog pothvata. Prvostupanjska presuda Haaškog suda hrvatskim generalima, stoji u priopćenju ZMKVC-a, nije samo presuda generalima i drugim zatočenim Hrvatima, Oluji i hrvatskom narodu, već presuda i europskom i svjetskom pravosuđu i pravdi.

Pročitajte i ovo Sindikati i praznik rada - 3 SRETAN VAM PRAZNIK RADA "Previše navijača, premalo igrača": Hrvati više vole slavlje od prosvjeda Njemačka policija Ususred prosvjeda Policija upozorava na moguće nerede ljevičarskih skupina: "Energično ćemo reagirati na antisemitizam"

'Ovakve presude su pobjeda sumnji nad argumentima, interesa nad istinom, zla prošlosti nad vizijom budućnosti. Oluja nije nikakav zločinački poduhvat, već legitimna oslobodilačka vojno-redarstvena akcija, a generali Gotovina i Markač su časni ljudi i naši heroji', stoji u priopćenju. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene