Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Protiv predsjednika Uprave Croatia osiguranja Hrvoja Vojkovića odbačena je kaznena prijava u kojoj ga se teretilo za nasilničko ponašanje u obitelji i prijetnje bivšoj supruzi, potvrdilo je danas zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo.


Navodeći samo inicijale, državno odvjetništvo je objavilo da kriminalističkom obradom nije utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je Vojković počinio kaznena djela za koja je prijavljen.

Vezani članci Iskrica Strčić - 2 Hrvatskoj nedostaje sigurnih kuća, otkad je počela pandemija redovito su popunjene: "Svake godine broj nasilja raste" Ivana Ćubelić Stanovnici Vranjica bore se za život i zdravlje: ''Inspekcije ne reagiraju, jednostavno nas samo odbiju..."

Vojković je krajem prošle godine, temeljem optužbi bivše supruge s kojom je tada vodio brakorazvodnu parnicu, optužen za prijetnje i nasilničko ponašanje. Dijana Vojković priču je ranije iznijela u više intervjua, a za pomoć se obratila i Autonomnoj ženskoj kući.

Optužbe supruge Vojković je u više navrata odbacivao, a prošao je i detektor laži kojem se svojevoljno podvrgao kako bi javnosti dokazao da nije nasilnik.

Putem medija Vojković je navode o zlostavljanju povezivao s njihovim razvodom, tvrdeći da je cijelu priču pokrenula kako bi prisvojila što veći dio tada zajedničke imovine.

Odluku državnog odvjetništva danas je nazvao očekivanom, podsjetivši da je otpočetka tvrdio da je slučaj izmišljotina bez ikakvih činjenica.

Dodao je da je bio žrtva medijske hajke te da se na ovom slučaju mogu vidjeti slabosti sustava koji treba štititi žrtve nasilja, ali i one koji su, kaže, poput njega izmanipulirani u druge svrhe.