Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvoje Vojković oslobođen sumnje da je tukao ženu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv predsjednika Uprave Croatia osiguranja Hrvoja Vojkovića odbačena je kaznena prijava u kojoj ga se teretilo za nasilničko ponašanje u obitelji i prijetnje bivšoj supruzi, potvrdilo je danas zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo.

Navodeći samo inicijale, državno odvjetništvo je objavilo da kriminalističkom obradom nije utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je Vojković počinio kaznena djela za koja je prijavljen.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Izmjene Kaznenog zakona Prijavit će Plenkovića europskim institucijama: "Da ih upozorimo kakvog čovjeka imamo za premijera" Branimir Glavaš - 1 Prijavio ga Vladimir Šeks Glavaš u policiji zbog prijetnji, uputio i žestoku poruku Šeksu

Vojković je krajem prošle godine, temeljem optužbi bivše supruge s kojom je tada vodio brakorazvodnu parnicu, optužen za prijetnje i nasilničko ponašanje. Dijana Vojković priču je ranije iznijela u više intervjua, a za pomoć se obratila i Autonomnoj ženskoj kući.

Optužbe supruge Vojković je u više navrata odbacivao, a prošao je i detektor laži kojem se svojevoljno podvrgao kako bi javnosti dokazao da nije nasilnik.

Putem medija Vojković je navode o zlostavljanju povezivao s njihovim razvodom, tvrdeći da je cijelu priču pokrenula kako bi prisvojila što veći dio tada zajedničke imovine.

Odluku državnog odvjetništva danas je nazvao očekivanom, podsjetivši da je otpočetka tvrdio da je slučaj izmišljotina bez ikakvih činjenica.

Dodao je da je bio žrtva medijske hajke te da se na ovom slučaju mogu vidjeti slabosti sustava koji treba štititi žrtve nasilja, ali i one koji su, kaže, poput njega izmanipulirani u druge svrhe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene