Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sudeći prema najnovijim prognozama, sa srijede na četvrtak Hrvatsku očekuje snijeg. Osim u gorju, ovaj put mogao bi zabijeliti krovove i u nizinama, a pahulje nošene vjetrom mogle bi iznenaditi i neke dalmatinske gradove.


Snijega je već danas bilo na Zavižanu i u Gorskom kotaru, a jako je padao i na području Gospića.

Vezani članci Snijeg u Orahovici - 2 Orahovica se probudila pod snijegom, pada i u Lici. HAK upozorava - ne krećite na put bez zimske opreme HGSS Gospić u akciji spašavanja - 3 Dvoje planinara na cesti prema Zavižanu zahvatila mećava, spašavao ih HGSS

Zbog olujnih udara bure dionica autoceste A1, od čvora Sveti Rok do čvora Maslenica, od 12,20 sati otvorena je samo za osobna vozila.

Zbog bure dionicom Jadranske magistrala (D8) od Karlobaga do Sv. Marije Magdalene, te cestom D 54 Gračac-Zaton Obrovački smiju prometovati samo osobna vozila, dok dionicom Bakar-Karlobag, te Paškim mostom, zabrana važi za I. skupinu vozila (autobusi na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikli).

Jak vjetar usporava promet i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, od Oštrovice do tunela Tuhobić.

Od 9,45 sati promet ide naizmjeničnim propuštanjem vozila na cesti D 2, na ulasku u Slatinu.

U većem dijelu unutrašnjosti Hrvatske kolnici su mokri i skliski, dok u Gorskom kotaru i Lici pada slab snijeg koji se ne zadržava na kolnicima. HAK posebno upozorava na dionicu autoceste A 1, od čvora Gospić do tunela Sveti Rok.

Na graničnom prijelazu Macelj pojačan je promet teretnih vozila u oba smjera, a na Bajakovu na izlasku iz Hrvatske, dok je na Županji pojačan na ulasku u Hrvatsku.

Putnički promet je rijedak.

Trajekti plove prema redu plovidbe.