Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na što su građani Hrvatske najviše trošili u 2014. godini - objavio je Državni zavod za statistiku. Gotovo 30 % potrošenog je na hranu, od toga najviše na meso. Popiju litru i pol piva i popuše 135 kuna na mjesec. Ribu još uvijek drže preskupom, pa je jedu jednom na mjesec.


Hrvatsko kućanstvo prošle je godine imalo izdatke od 81.054 kune. Na hranu i bezalkoholna pića 24.000 kuna. Na stanovanje i režije 13.200 kuna. Na prijevoz 10.500.

Vezani članci Borut Pahor (Foto: Jure Makovec / AFP) Pahor: "Odustati od arbitražne presude bila bi strateška pogreška" Premijer Andrej Plenković (Foto: Pixsell,Sanjin Strukić) Plenković i dalje vjeruje da granični spor sa Slovenijom neće blokirati ulazak u Schengen: "Naći ćemo rješenje"

Građanin Hrvatske pojede 15,5 kilograma svinjetine, a 6 kilograma ribe.

Na usluge i osobnu njegu Hrvati troše 6.900 kuna Na odjeću i obuću 5.400 kuna, na rekreaciju i kulturu 4.800 kuna, a na komunikacije 4.500 kuna.

HRVATI NEMAJU IZBORA 'Kad stignem, kad mi treba nešto - odem i kupim si to'

'Prosječnoj hrvatskoj obitelji nedostaje 25% potrebnih sredstava za podmirenje redovitih mjesečnih troškova', kaže Krešimir Sever iz Nezavisnih sindikata.

Ne nedostaje im zapravo za podmirenje, nego ono čega su se riješili kao nepotrebnih troškova.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook