Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako je napad u Parizu građane prestrašio, hrvatski veleposlanik kaže da nema panike.


U Parizu su u vrijeme napada bili i hrvatski državljani, međutim, nitko nije bio ugrožen. Razgovarali smo sa svećenikom Vlatkom Marićem koji živi i radi već više godina u glavnom gradu Francuske.

'Nisam preplašen i nisam tako ni blizu, to je jedno 5, 6 kilometara od mene, međutim, to je u samom Parizu, kao takvom centru, to je vrlo prometan prostor, tu je puno institucija, to je praktično jedan od glavnih centara', kazao je Marić.

Hrvatski veleposlanik u Parizu: Sigurnost je podignuta na najvišu razinu

Vezani članci Sukobi Žutih prsluka i policije u Parizu, ilustracija Prosvjeduju protiv rasta cijene goriva i politike Macrona: Policija suzavcem rastjerala "žute prsluke" s pariških trgova Slika nije dostupna 'Apsolutne sigurnosti nema. Ovaj propust govori kakvi tipovi napada nas čekaju u budućnosti'

O situaciji u Parizu razgovarali smo s hrvatskim veleposlanikom u Francuskoj, Ivom Goldsteinom.

UŽIVO - Kalašnjikovima ubili 12 osoba, objavljeno što su poručili jednom od svjedoka

Kaže da je francuska javnost šokirana napadom. Podsjeća da su sigurnosne službe posljednjih nekoliko dana u Francuskoj spriječile više terorističkih napada. Iako je napad u Parizu građane prestrašio, hrvatski veleposlanik kaže da nema panike.

'Sam život u Parizu nije prestao, međutim razina sigurnosti je podignuta, odnosno upozorenja na najvišu moguću razinu. Mi tako ionako ovdje u Parizu živimo s policijskim ophodnjama, s dugim cijevima već mjesecima, međutim sad je to još dodatno pojačano', kazao je Goldstein.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook