Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZA DNEVNIK NOVE TV IZ PARIZA

Hrvatski veleposlanik u Francuskoj: "Francuzi su zbog imidža priželjkivali Engleze, ali sada se malo više boje Hrvata"

Ivana Pezo Moskaljov uživo iz Pariza s hrvatskim veleposlanikom u Francuskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Ivana Pezo Moskaljov uživo iz Pariza s hrvatskim veleposlanikom u Francuskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ivana Pezo Moskaljov uživo iz Pariza s hrvatskim veleposlanikom u Francuskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Ivana Pezo Moskaljov uživo iz Pariza s hrvatskim veleposlanikom u Francuskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ivana Pezo Moskaljov uživo iz Pariza s hrvatskim veleposlanikom u Francuskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Ivana Pezo Moskaljov uživo iz Pariza s hrvatskim veleposlanikom u Francuskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ivana Pezo Moskaljov uživo iz Pariza s hrvatskim veleposlanikom u Francuskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/3 >>
Hrvatska u nedjelju igra finalnu utakmicu Svjetskog nogometnog prvenstva protiv reprezentacije Francuske. Iz Pariza se u Dnevniku Nove TV uživo javila reporterka Ivana Pezo Moskaljov.

Kakve su reakcije Francuza na činjenicu da ih u nedjelju izazivaju Hrvati te kako se ovih dana osjećaju Hrvati u Parizu, otkrio je nj. E. Filip Vučak, hrvatski veleposlanik u Francuskoj.

Pročitajte i ovo Vatreni u gostima kod vatrogasaca (Foto: Dnevnik.hr) - 1 herojski susret Vatrogasci se još nisu "oporavili" od susreta s Vatrenima: "Neopisivo, ostali smo paf!" Mislav Bago i Ivana Brkić Tomljenović (Foto: Dnevnik.hr) Emocije na vrhuncu Mislav Bago s Trga bana Jelačića: "Sjećam se '98., ali ovo... Ovo će biti za pamćenje"

„Hrvati se oduvijek osjećaju dobro u Parizu, a posebno posljednjih dana, o čemu i sam mogu posvjedočiti. U Veleposlanstvu smo zasuti dirljivim porukama, pismima i mailovima. Iznenađeni smo valom simpatija koji smo doživjeli posljednjih dana“, kazao je Vučak.

Hrvatski veleposlanik prisustvovao je polufinalnoj utakmici 1998. godine.

„Bio sam na svim utakmicama i uvijek kažem da je plasman Hrvatske tada bio pravo iznenađenje jer je Hrvatska u to vrijeme bila mlada i nepoznata država. Ovo čemu svjedočimo danas logična je posljedica naše kvalitete, koja prije nije mogla doći do izražaja zbog mnogih razloga. Naš Ćiro kazao je kako je za Hrvatsku do 1998. znalo tri posto svjetskog stanovništva, a poslije trećeg mjesta barem 33 posto. Vjerujem da će to sada biti barem 66 posto“, kazao je Vučak.

Na pitanje podcjenjuju li Francuzi svoje protivnike, Vučak kaže kako su možda priželjkivali Engleze zbog imidža, ali da se nakon sinoćnje utakmice sada možda malo više boje Hrvata.

„Francuzi su, barem u javnosti,veliki optimisti i njih čak 80-ak posto vjeruje u sigurno pobjedu Francuske. Ipak, nijedan od njihovih sportaša nije uoči utakmice s Hrvatskom na nacionalnoj televiziji želio prognozirati rezultat.“

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene