Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Petnaest vodećih kompanija i poduzetnika iz industrije proizvodnje namještaja okupilo se u udruzi 'Hrvatski proizvođači namještaja'.


Udruga 'Hrvatski proizvođači namještaja' okupljaju članove koji zapošljavaju više od 4.500 radnika te ostvaruju više od milijun kuna prihoda. Ova industrija je u posljednje dvije godine pogođena krizom i bilježi velike gubitke, a cilj udruge je očuvati industriju i ojačati konkurentnost uz intervenciju države.

>> Najnovije izvješće MMF-a: Hrvatska još uvijek prolazi kroz dugotrajnu recesiju

Vezani članci Nataša Tramišak, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Ministrica Nataša Tramišak o padu BDP-a, nezaposlenosti i novcu iz fondova EU: "Nismo dotaknuli dno" RH mora smanjiti administraciju - 3 Kako je Hrvatska od druge najbogatije postala druga najsiromašnija nova članica EU-a? Stručnjaci upozoravaju – čeka nas novi vrući krumpir

'Mi možemo doći do toga da nas ne bude, a možemo napraviti veliki zamah. Sad je stvar odluke. Moramo postat konkurentni, tržište je oko nas, Europska unija je ogroman potencijal. To je tržište od 300 milijuna stanovnika. To je tržište preko 100 milijardi eura od kupovine namještaja godišnje', kazao je predsjednik udruge Renato Radić.

'Ministarstvo gospodarstva nadležno za prerađivačku industriju set mjera priprema za proračun za sljedeću godinu, o iznosima je sad teško govoriti', kazao je Alen Leverić, pomoćnik ministra gospodarstva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook