Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatski logoraši traže istragu zločina i u drugim mjestima u Podunavlju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora uputilo je, povodom početka suđenja za ratni zločin u Lovasu pred beogradskim sudom za ratne zločine, poziv nadležnim institucijama Republike Hrvatske da se istraže ratni zločini počinjeni i u drugim mjestima na vukovarskom području.

U priopćenju poslanom medijima navodi se kako je HDLSKL upozoravao još 2007. godine na podatke o stradanju stanovnika mjesta istočno od Vukovara, Tovarnika, Sotina i Lovasa, nad kojima su zločine počinili pripadnici bivše JNA i pridruženih jedinica Teritorijalne obrane.

Pročitajte i ovo Ivica Kropek, voditelj Službe općeg kriminaliteta policije Dva ubojstva Osumnjičeni za ubojstvo supruge imao je dozvolu za oružje, a policija otkrila i što se zna o ubojstvu na Srednjacima Ilustracija Dovršena istraga Trovanje mineralnom: Policija otkrila što se dogodilo, prijavljene su dvije žene

"Dijelu tih postrojbi sudi se u Beogradu za zločine počinjene u Lovasu, ali se ne spominje Tovarnik u kojemu su pripadnici tih istih postrojba od 22. rujna do 10. listopada 1991. mučili i ubili 68 mještana, a potom izvršili napad na Lovas i nastavili svoj krvavi pir", navodi HDLSKL te dodaje kako je, nakon Lovasa, "po istom scenariju neviđen masakr počinjen i u Sotinu".

Prema podacima mjesnih vlasti, u srpskoj agresiji na Sotin 1991. godine ubijena su 63 mještana od kojih se tridesetak još uvijek nalazi na popisu zatočenih i nestalih osoba iz Domovinskog rata.

Na beogradskom Specijalnom sudu za ratne zločine 17. travnja počeo je sudski postupak protiv 14 osoba za ratni zločin počinjen u Lovasu na vukovarskom području 1991. godine. Optužuje ih se da su mučili, nečovječno postupali i ubili 70 civila u Lovasu.

Za ratni zločin u Lovasu u tijeku je i sudski postupak na Županijskom sudu u Vukovaru gdje je optuženo 16 pripadnika bivše JNA i srpskih paravojnih postrojba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene