Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslali zajedničko pismo

Hrvatski i slovenski zastupnici traže hitan sastanak s Tajanijem: "Velik je interes da se ovo što prije riješi"

Antonio Tajani (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Antonio Tajani (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Antonio Tajani (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/1 >>
Završen je sastanak Europske pučke stranke. Cijeli dan u Europskom parlamentu u Strasbourgu čekala se reakcija europskih pučana, najveće političke grupacije, kojoj pripada i sam predsjednik Tajani i hrvatski zastupnici iz redova HDZ-a. Na klubu zastupnika EPP-a nije donesena neka velika odluka.

Zaključeno je da hrvatski i slovenski zastupnici zajedno zatraže što hitniji sastanak s Tajanijem te su mu njih desetero poslali zajedničko pismo u kojem traže njegovu jasnu ispriku i povlačenje njegove izjave.

Pročitajte i ovo Zastupnici EP-a odlučuju o ključnom paketu o migracijama i azilu Prethodni prijedlozi su propali Europski parlament glasa o paktu koji je podijelio stranke Nina Skočak Skuplja potpise za kandidaturu Poznata tiktokerica želi u Europski parlament: "Na mojoj listi svi su mlađi od 30 godina"

Netom nakon završetka sastanka hrvatska zastupnica Dubravka Šuica rekla je da je grupacija itekako zainteresirana. ''Nanesena je velika šteta i grupaciju zanima to jako puno, jednako kao i nas Hrvate i Slovence i posebice predsjednika Webera koji vicekandidat i to bi moglo bitno utjecati na njegovu kampanju. Stoga je itekako veliki interes cijele grupe naše, naših prijatelja i kolega da se stvar što prije razriješi'', kazala je Šuica.

Podsjetimo, predsjednik Europskog parlamenta govor na obilježavanju dana sjećanja, nedaleko od Trsta, završio je riječima ''Živjela talijanska Istra, živjela talijanska Dalmacija!'' Umjesto isprike, Tajani je novinarima dao objašnjenje svoje izjave.  

Hrvatska oporba i slovenski Socijaldemokrati traže Tajanijevu ostavku. Naši europarlamentarci tijekom dana nisu usuglasili zajednički stav oko toga traže li ostavku ili su se spremni zadovoljiti isprikom i povlačenjem izrečenih riječi.

Dok oni traže zajednički jezik, slovenski kolege već su pokrenuli peticiju kojom pokušavaju stvoriti dodatni pritisak na predsjednika Europskog parlamenta.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene