Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Istomišljenici su svoj stav izrekli kroz status objavljen na stranici, ali i kroz dizajnerske plakate.


Facebook stranica Hrvatski dizajneri u akciji okupila je hrvatske dizajnere koji su stali u obranu kurikularne reforme. Istomišljenici su svoj stav izrekli kroz status objavljen na stranici, ali i kroz nekoliko dizajnerskih plakata u kojima daju podršku Borisu Jokiću koji je prošlog tjedna podnio ostavku.

Vezani članci Slika nije dostupna Ekipa Borisa Jokića vraća se na scenu: Novi manevar HNS-ova Ministarstva obrazovanja Slika nije dostupna Plan kurikularne reforme: Ministarstvo prosvjete Crne Gore izrazilo žaljenje zbog nastale situacije

"Mi dizajneri smatramo da pravo na moderno obrazovanje našoj djeci daje priliku da stvore novi, bolji svijet. Reforma obrazovanja od ogromnog je značaja za razvoj naše zemlje i tiče se svakog građanina Republike Hrvatske. Ako se obrazovni sustav ozbiljno ne reformira, ne može to niti jedna grana ekonomije. Svaka strategija razvoja je reforma u svojoj biti. Bez sustava koji omogućuje djeci da stječu vještine u skladu s vremenom - krademo djeci budućnost. Politika ne djeluje za dobrobit građana, ali vrijeme je da pokažemo da politika treba služiti nama, a ne mi njoj. U situaciji u kojoj se jedine reforme izvode na izravnu štetu kvalitete života građana, sve je bitnije pokazati da promjena treba krenuti od nas samih. Nedopustivo je da se projekt ovakve važnosti za budućnost Hrvatske opstruira zbog političkih i politikantskih interesnih skupina ako se, kako je rekao dr. sc. Boris Jokić, "dominantne političke stranke koje vode ovu zemlju ne dogovore oko toga da je jednoznačno potrebna promjena hrvatskog obrazovanja, onda dugoročno nemamo šanse kao društvo za promjenu". Reforma je stvarana u otvorenoj, stručnoj i demokratskoj atmosferi, u javnim raspravama je sudjelovalo više od 60.000 nastavnika i profesora, i nitko nema pravo političkim i ideološkim pritiscima zaustavljati taj sveobuhvatni proces. Budućnost će biti dizajnirana, samo je pitanje tko će ju dizajnirati.

Ovom akcijom želimo prvenstveno iskazati podršku Cjelovitoj kurikularnoj reformi, voditelju radne skupine dr.sc. Borisu Jokiću te njegovom timu stručnjaka koji su jasno poručili da struka treba biti ispred politike. Želimo ukazati da se i dizajn nalazi u službi izgradnje kvalitetnijeg življenja kao jedinstveni alat za provođenje promjena i društvene komunikacije. Akciju, iniciranu od strane individualnih dizajnera i dizajn menadžera - podržavaju i Hrvatsko dizajnersko društvo (HDD) te Kulturnjaci2016."

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju