Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski branitelj Branko Škrtić koji je prije 10 dana počeo štrajk glađu u šatoru hrvatskih branitelja koji već 25 dana prosvjeduju ispred resornog Ministarstva u Savskoj 66, tražeći, uz ostalo, ostavke ministra Predraga Matića, zamjenice Vesne Nađ i pomoćnika Bojana Glavaševića, prekinuo je u četvrtak štrajk glađu.


Rekao je kako je to učinio da bi spriječio ostale branitelje i 100-postotne vojne invalide Domovinskog rata da mu se priključe jer su, naglasio je, bili isprovocirani jučerašnjom saborskom raspravom o braniteljskom prosvjedu.

Vezani članci Slika nije dostupna Matić o uklanjanju šatora branitelja u Savskoj: 'Nisu ni imali razloga za prosvjed' Slika nije dostupna Opet ništa nije dogovoreno, branitelji poručili: 'Ne želimo Matića jer laže!'

Branko Škrtić iz Karlovca, prvi ratni vojni zapovjednik treće bojne 2. gardijske brigade, koji je s nekolicinom branitelja štrajkao glađu, na današnjoj konferenciji za novinare odbio je tvrdnje nekih političara i medija da je politički instruiran i manipuliran. Osvrnuvši se na zlonamjerne tvrdnje i ocjene braniteljskog prosvjeda rekao je da hrvatski branitelji - prosvjednici nisu militanti i da ovo nije Majdan.

Josipović: Mislim da bi se branitelji prosvjednici trebali vratiti kućama

Škrtić je poručio da branitelji i dalje traži ostavke ministra Matića, a negativno je ocijenio i odnos premijera Zorana Milanovića i predsjednika Ive Josipovića prema hrvatskim braniteljima.

Predsjednik Udruge 100-postotnih hrvatskih vojnih ratnih invalida (HRVI) Domovinskog rata 1. skupine, Đuro Glogoški, rekao je da su hrvatski vojni invalidi - prosvjednici jučer primili brojne pozive najtežih hrvatskih ratnih invalida koji su željeli početi štrajk glađu.

Glogoški im je poručio da ostanu u svojim kućama i da čuvaju zdravlje. Naglasio je da prosvjednici ispred Ministarstva branitelja u Savskoj ulici i dalje odlučno traže ostavke ministra Matića i suradnika i da tu nema nikakvog "nagodbenjaštva".

Novinarima je pokazao brojne poruke potpore prosvjedu iz cijele Hrvatske i ponovio svoju poruku najtežim invalidima Domovinskog rata - da ostanu u svojim domovima. Hrvatski branitelji, ratni invalidi također prosvjeduju zbog odnosa prema Domovinskom ratu, i, kako kažu, pokušaja da se izjednače žrtve i agresori. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook