Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo sigurnosti BiH primilo je službenu notu Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske u kojoj se izražava prosvjed zbog tretmana premijerke Republike Hrvatske Jadranke Kosor prilikom nedavnog posjeta Bosni i Hercegovini.


U službenom prosvjedu se, naime, navodi da je Granična policija BiH, od premijerke Kosor, pri ulasku u BiH, zahtjevala da pokaže putovnicu, tvrdi Pincom.info.

Vezani članci Milorad Dodik Milorad Dodik o raspadu BiH: "Trebamo sjesti i razgraničiti se, i napraviti tri države koje će biti demilitarizirane" COVID putovnica, ilustracija Poznato do kada će se koristiti COVID putovnice, moći će ih primjenjivati i zrakoplovne tvrtke

U Ministarstvu vanjskih poslova Hrvatske očito smatraju da premijerka Kosor nije trebala biti izložena postupku, koji se primjenjuje na sve osobe koje prelaze državnu granicu. Izvor Pincom.info-a u Graničnoj policiji BiH objašnjava kako za VIP osobe postoji čitav niz procedura ki privilegija kada dolaze u službeni posjet BiH, no prema zakonu, dužni su pokazati i putovnicu.

Službeni prosvjed MVP Hrvatske BiH upućen je tek mjesec dana nakon posjeta premijerke Kosor BiH.