Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkazali mu gostoprimstvo

Hrvatska ugrozila diplomatske odnose s Libijom?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija otkazalo je gostoprimstvo otpravniku poslova libijskog veleposlanstva u Hrvatskoj Abdulkarimu Naasu, priopćio je MVPEI.

'Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija otkazalo je gostoprimstvo otpravniku poslova Narodnog biroa Velike Socijalističke Narodne Libijske Arapske Džamahirije u Republici Hrvatskoj', navodi se u priopćenju. Aktivnosti otpravnika poslova u Republici Hrvatskoj smatraju se neprimjerenima i suprotnima uobičajenom diplomatskom djelovanju. Preneseno mu je kako će mu se oduzeti diplomatski status i da se očekuje da u razumnom roku napusti teritorij Republike Hrvatske, ističe se u priopćenju.

Također se navodi da Hrvatska ne prekida diplomatske odnose s Libijom, ali da će do daljnjeg prekinuti komunikaciju s libijskim diplomatskim predstavništvom u Zagrebu. U ožujku ove godine Republika Hrvatska je zbog sigurnosne situacije privremeno zatvorila veleposlanstvo u Tripoliju. (Hina)

Pročitajte i ovo Gordan Grlić Radman Imenovanje veleposlanika Grlić Radman žestoko napao Milanovića: "On vjerojatno želi uhljebiti neke ljude i poslati ih u diplomaciju" Gaël Veyssière Stižu prije no što se predviđalo Francuski veleposlanik ekskluzivno za Dnevnik Nove TV otkriva kada stižu borbeni lovci Rafalei

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene