Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ulazak Hrvatske u Europsku uniju predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik komentirao je riječima da 'smo kao zajednička zemlja mogli ući u EU'.


Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je za njemačku državnu televiziju ARD povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju da mu, kao nekome tko sjeća jedne divne zemlje koja se zvala Jugoslavija, obavezno dolazi misao i pitanje 'što nam je ovo sve trebalo kada smo mogli kao takva zajednička zemlja ući u EU', prenosi Press.

Vezani članci Slika nije dostupna Mediji BiH: EU je na našim vratima Slika nije dostupna VIDEO i FOTO EVO kako je Hrvatska proslavila ulazak u EU

>> FOTO Hrvati i Slovenci 'probili' granicu!

'Tamo smo mogli biti već godinama i desetljećima, ali sudbina i povijest su neumitne, imamo to što imamo', rekao je Dodik. Dodik je rekao kako je 'dobro što je Hrvatska članica EU, što su Crna Gora i Makedonija ranije već dobile datume za početak pregovora, a sada je i Srbija dobila neke uvjetne datume.

Dodik je također izjavio kako je uloga političara u BiH da otvaraju suradnju s Europom, ali i da je BiH recidiv u svakom smislu riječi te da zajedništvo Bošnjaka, Srba i Hrvata danas ne funkcionira. 'Oni su ovdje natjerani da žive zajedno, to nije bila njihova odluka i zato nije ni čudo što BiH danas ima ogromne probleme', rekao je Dodik. (T.Š.Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook