Ilustracija (Foto: Igor Soban/PIXSELL)
Ilustracija (Foto: Igor Soban/PIXSELL) Foto: Igor Soban/PIXSELL

Od Olivera Dragojevića će se u utorak oprostiti i oko petstotinjak brodica s otoka Hvara i Visa.


Oko 500 brodica s otoka Hvara i Visa okupit će se u utorak navečer između luke Hvar i Paklenih otoka kako bi odali počast Oliveru Dragojeviću dok katamaran s njegovim lijesom bude plovio tim morskim područjem u smjeru Vela Luke na Korčuli gdje je odrastao, doznaje se u Građanskoj inicijativi otoka Hvara i Visa koja priprema tu počast velikom glazbeniku.

Vezani članci Poruka u nepropisno parkiranom automobilu (Foto: Facebook) Nepropisno parkirao automobil pa otišao Oliveru na ispraćaj: "Digneš li mi auto ić ću i tebi" Split ispratio Olivera Dragojevića na vječni počinak (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) Veličanstvene fotografije iz zraka: Ovako se Split oprostio od legendarnog Olivera

Brodice koje budu okupljene između luke Hvar i Paklenih otoka trubljenjem će odati počast Dragojeviću dok katamaran s njegovim lijesom bude prolazio pored Hvara, rekli su Hini iz te Građanske inicijative.

Katamaran s lijesom Olivera Dragojevića, koji će iz Splita isploviti u utorak u 19:50 sati, ploveći prema Vela Luci na Korčuli, blizu Hvara bi mogao stići oko 20:30 sati kad je zakazano okupljanje brodica s Hvara i Visa.

Poziv na okupljanje brodicama pod nazivom "Judi sa škoja za Olivera" upućen je i na Facebook stranici Pokret otoka. "Pozivamo sve otočane i vlasnike brodica da okupljanjem ispred Galešnika ispratimo našeg Olivera Dragojevića na njegovoj posljednjoj plovidbi u rodnu Velu Luku. U utorak, 31.7., u 20:30 sati u forskemu portu između Galešnika i Stipanske na brodovima odajmo počast simbolu škojih, Dalmacije i Hrvatske", stoji u pozivu.

 (Hina/S.Ve.)