Oliver Dragojević (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)
Oliver Dragojević (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Vlada RH donijela je odluku o proglašenju Dana nacionalne sućuti u povodu smrti Olivera Dragojevića.


"Danas sam sazvao telefonsku sjednicu Vlada Republike Hrvatske te predložio usvajanje Odluke o proglašenju 31. srpnja 2018. Danom nacionalne sućuti u povodu smrti Olivera Dragojevića, koju su podržali sve članice i članovi Vlade", objavio je na svom profilu na Facebooku premijer Andrej plenković.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković Plenković danima izbjegava novinare pa sa sjednice Vlade odgovorio Milanoviću: "Njegove su teze laž, ne postoji HDZ-ovo pravosuđe" Sjednica Vlade Razriješen državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar

"Dan nacionalne sućuti obilježit će se isticanjem zastave RH na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih osoba, odnosno u kojima fizičke osobe obavljaju samostalnu djelatnost", stoji u odluci Vlade o proglašenju Dana nacionalne sućuti u povodu smrti Olivera Dragojevića.

Podsjetimo, u nedjelju je umro Oliver Dragojević (71), čovjek koji nam je osvajao srca svojim Galebom, Malinkonijom, Skalinadom...

Velikan hrvatske popularne glazbe umro je u splitskoj bolnici u kojoj je izgubio bitku od teške bolesti, s kojom se proteklih godinu dana nosio u tišini, strpljivo.

Životnu bitku Oliver je izgubio u nedjelju u 5 sati na Odjelu onkologije KBC-a Split.

Rodno mjesto Olivera Dragojevića, njegova Vela Luka od nedjelje je obavijena tugom. U tišini će Vela Luka biti sedam dana, odgađa se Luško lito te Open Jazz Festival, koji je pjevač posebno volio kao jedan od njegovih organizatora.

Sprovod Olivera Dragojevića održat će se u srijedu u njegovoj Veloj Luci, a Splićani će Olivera s Rive ispratiti u utorak.