Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zastave na pola koplja

Vlada utorak proglasila Danom nacionalne sućuti u povodu smrti Olivera Dragojevića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada RH donijela je odluku o proglašenju Dana nacionalne sućuti u povodu smrti Olivera Dragojevića.

"Danas sam sazvao telefonsku sjednicu Vlada Republike Hrvatske te predložio usvajanje Odluke o proglašenju 31. srpnja 2018. Danom nacionalne sućuti u povodu smrti Olivera Dragojevića, koju su podržali sve članice i članovi Vlade", objavio je na svom profilu na Facebooku premijer Andrej plenković.

Pročitajte i ovo Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti"

"Dan nacionalne sućuti obilježit će se isticanjem zastave RH na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih osoba, odnosno u kojima fizičke osobe obavljaju samostalnu djelatnost", stoji u odluci Vlade o proglašenju Dana nacionalne sućuti u povodu smrti Olivera Dragojevića.

Podsjetimo, u nedjelju je umro Oliver Dragojević (71), čovjek koji nam je osvajao srca svojim Galebom, Malinkonijom, Skalinadom...

Velikan hrvatske popularne glazbe umro je u splitskoj bolnici u kojoj je izgubio bitku od teške bolesti, s kojom se proteklih godinu dana nosio u tišini, strpljivo.

Životnu bitku Oliver je izgubio u nedjelju u 5 sati na Odjelu onkologije KBC-a Split.

Rodno mjesto Olivera Dragojevića, njegova Vela Luka od nedjelje je obavijena tugom. U tišini će Vela Luka biti sedam dana, odgađa se Luško lito te Open Jazz Festival, koji je pjevač posebno volio kao jedan od njegovih organizatora.

Sprovod Olivera Dragojevića održat će se u srijedu u njegovoj Veloj Luci, a Splićani će Olivera s Rive ispratiti u utorak.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene