Oliver Dragojević (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)
Oliver Dragojević (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL)

Vlada RH donijela je odluku o proglašenju Dana nacionalne sućuti u povodu smrti Olivera Dragojevića.


"Danas sam sazvao telefonsku sjednicu Vlada Republike Hrvatske te predložio usvajanje Odluke o proglašenju 31. srpnja 2018. Danom nacionalne sućuti u povodu smrti Olivera Dragojevića, koju su podržali sve članice i članovi Vlade", objavio je na svom profilu na Facebooku premijer Andrej plenković.

Vezani članci Predsjednik Sindikalnog odbora za opstojnost 3. maja Juraj Šoljić (Foto: Goran Kovacic/PIXSELL) Šoljić: Očekujemo što skorije pokretanje proizvodnje u 3. maju i isplatu devet neisplaćenih plaća Sergio Mattarella (Foto: AFP) Mattarell optužio Salvinija da je potopio koaliciju: Počinju konzultacije kako bi se pronašao način izlaska iz krize

"Dan nacionalne sućuti obilježit će se isticanjem zastave RH na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih osoba, odnosno u kojima fizičke osobe obavljaju samostalnu djelatnost", stoji u odluci Vlade o proglašenju Dana nacionalne sućuti u povodu smrti Olivera Dragojevića.

Podsjetimo, u nedjelju je umro Oliver Dragojević (71), čovjek koji nam je osvajao srca svojim Galebom, Malinkonijom, Skalinadom...

Velikan hrvatske popularne glazbe umro je u splitskoj bolnici u kojoj je izgubio bitku od teške bolesti, s kojom se proteklih godinu dana nosio u tišini, strpljivo.

Životnu bitku Oliver je izgubio u nedjelju u 5 sati na Odjelu onkologije KBC-a Split.

Rodno mjesto Olivera Dragojevića, njegova Vela Luka od nedjelje je obavijena tugom. U tišini će Vela Luka biti sedam dana, odgađa se Luško lito te Open Jazz Festival, koji je pjevač posebno volio kao jedan od njegovih organizatora.

Sprovod Olivera Dragojevića održat će se u srijedu u njegovoj Veloj Luci, a Splićani će Olivera s Rive ispratiti u utorak.