Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Boston Globe Lijepoj našoj

NOVI HVALOSPJEVI 'Hrvatska se brzo razvija u raj za sofisticirane ljubitelje plovila'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Boston Globe je u svojoj rubrici putovanja, objavio poduži tekst u kojem je nahvalio Hrvatsku.

Novinara Boston Globea posebno se dojmila hrvatska obala koju je prozvao spektakularnom.

Pročitajte i ovo Potraga za nestalim dječakom Poklopio ga veliki val Potraga za nestalim dječakom obustavljena zbog lošeg vremena: Zaprimljena dva poziva uplašenih građana Slika nije dostupna Nije bilo ozlijeda Olujni vjetar na obali rušio stabla i električne kablove, neke prometnice zatvorene, građani bili bez struje

Autor teksta, objavljenog danas, nahvalio je prošlogodišnji tjedan jahti. 'Hrvatska se brzo razvija u raj za sofisticirane ljubitelje plovila', piše Marc Mewshaw dodajući kako imamo moderne marine, dobru hranu i vino.

'Ljupki glavni grad': Još jedno priznanje za Zagreb!

Unatoč snovima da se pretvori u raj za jahte, Hrvatska pruža dašak prošlosti 'Mediteran kakav je bio'. Svojim je čitateljima objasnio da je upravo takva hrvatska obala, puna kontrasta. Može biti glasna i zabavna s jedne strane, a s druge mirna i opuštajuća.

Posjetio je Trogir, Korčulu, Hvar, Šipan, Pelješac, Vis, Split, Dubrovnik. 'To je mjesto na kojem se jutarnje kave ispijaju do popodneva', napisao je Mewshaw.

Od svog vodiča doznaje kako se mnogi boje da će ulazak u Europsku uniju izazvati navalu stranih investitora koji će narušiti prirodnu ljepotu Šipana.

'Dva desetljeća nakon izbacivanja jarma strane vladavine, Hrvatska, novo dijete europskog bloka, još uvijek traži svoj smjer. Gdje će završiti za sljedećih 20 godina može se samo nagađati. Za sada, to je mjesto na kojem možete s lakoćom jedriti između njezinih ličnosti - aspiracijske i tradicionalne', zaključuje Mewshaw.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene