Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponuda koja se širi

Hrvatska tu ne zaostaje za Europom: Svaka četvrta kuna u turizmu dolazi upravo na ovaj način

Kampiranje u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Kampiranje u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Kampiranje u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Kampiranje u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Kampiranje u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Kampiranje u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Kampiranje u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Kampiranje u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Kampiranje u Hrvatskoj (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Galerija 1/4 >>
Svaka četvrta kuna u turizmu dolazi od kampera, od onih koji žele više slobode do onih koji se odlučuju za luksuz.

Jedan baljanski kamp u Istri proteže se na čak 35 hektara. U isto vrijeme može ugostiti čak 3000 gostiju. Uz brojne uobičajene usluge, nudi kazališni turizam, ali i svježu ponudu voća i povrća.

Pročitajte i ovo Uvođenje reda u Splitu - 4 Otvorena sezona uriniranja Pokušavaju uvesti red među razuzdane turiste: Svima koji ne poštuju pravila prijete velike kazne Kampiranje, ilustracija - 3 Drugačiji užitak Rekordan broj gostiju! "Hrvatska je jedna od popularnijih destinacija za kamping u Europi"

"Radi se o revitalizaciji poljoprivrednog područja, sadimo voće i povrće koje dijelimo našim gostima i koristimo za naše ugostiteljske objekte. To je jedan od sadržaja koji nas razlikuje od konkurencije", rekao je Massimo Piutti, predsjednik Uprave kampa.

Kampovi diljem Hrvatske šire svoje ponude, zato svake godine i imaju sve više gostiju.

"Neki preferiraju više slobode i bukiraju parcele, imaju svoje kampere i šatore. Istovremeno, drugi naginju današnjem trendu mobilnih kućica", rekla je Anela Dizdar, voditeljica kampa.

"Kada je u pitanju kamping industrija, Hrvatska ne zaostaje za Europom", rekao je Frane Skoblar, voditelj marketinga turističkog resorta.

U dosadašnjem dijelu godine ostvareno je milijun i 900 tisuća dolazaka te 12,5 milijuna noćenja. To je, u odnosu na proteklu godinu, rast od dva posto.

Sve je raširenije i kampiranje u unutrašnjosti. Robinzonski turizam u Žminju pruža osjećaj života u prirodi.

"Ljudi nemaju vremena za odmor, nemaju vremena za zdravo jelo. Smatram da je to jako bitno, tako da smo zasadili rajčice, krumpire, luk, krastavce, koje gosti jednostavno mogu ubrati", rekla je Marta Dobrila, vlasnica kampa.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene