Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatska od BiH nije tražila procesuiranje osumnjičenog u aferi "Maestro"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska nije dostavila BiH nikakav zahtjev za kazneni progon poduzetnika Svjetlana Stanića, jednog od osumnjičenih u korupcijskoj aferi "Maestro", a s obzirom na njegovo bosanskohercegovačko državljanstvo, međunarodna tjeralica koju je raspisao MUP RH neće se ni primjenjivati.

"Do sada nismo dobili nikakav zahtjev Hrvatske da procesuiramo Stanića", kazao je "Nezavisnim novinama" glasnogovornik Tužiteljstva BiH Boris Grubešić.

Pročitajte i ovo GP Slavonski Brod Mnogi su spajali Kolone na granicama, a sezona još nije pravo ni počela: Na prijelaz se čeka satima Volodimir Zelenski Još jedna u nizu Rusija raspisala tjeralicu za Zelenskim

Pokretanje postupka pred nekim od sudova u BiH temeljem dokaza koje je prikupilo hrvatsko pravosuđe jedini je način za procesuiranje Stanića s obzirom da kao državljanin BiH ne može biti uzručen Hrvatskoj iako ima i njezino državljanstvo.

Sud BiH izvjestio je hrvatske vlasti o obustavi postupka Stanićeve ekstradicije, te je zatražio dostavljanje predmeta u Sarajevo kako bi se tamo vodio eventualni sudski postupak.

Koliko je poznato, uz putovnice Hrvatske i BiH, Stanić posjeduje i onu Kraljevine Švedske.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene