Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska nije dostavila BiH nikakav zahtjev za kazneni progon poduzetnika Svjetlana Stanića, jednog od osumnjičenih u korupcijskoj aferi "Maestro", a s obzirom na njegovo bosanskohercegovačko državljanstvo, međunarodna tjeralica koju je raspisao MUP RH neće se ni primjenjivati.


"Do sada nismo dobili nikakav zahtjev Hrvatske da procesuiramo Stanića", kazao je "Nezavisnim novinama" glasnogovornik Tužiteljstva BiH Boris Grubešić.

Vezani članci Koronavirus u BiH Postupno se smiruje zaraza, ali imaju velik broj umrlih: U BiH gotovo tisuću novozaraženih Granični policajac u BiH Pet Afganistanaca uhićeno u BiH u zajedničkoj akciji s hrvatskom policijom, sumnja se da su krijumčarili migrante

Pokretanje postupka pred nekim od sudova u BiH temeljem dokaza koje je prikupilo hrvatsko pravosuđe jedini je način za procesuiranje Stanića s obzirom da kao državljanin BiH ne može biti uzručen Hrvatskoj iako ima i njezino državljanstvo.

Sud BiH izvjestio je hrvatske vlasti o obustavi postupka Stanićeve ekstradicije, te je zatražio dostavljanje predmeta u Sarajevo kako bi se tamo vodio eventualni sudski postupak.

Koliko je poznato, uz putovnice Hrvatske i BiH, Stanić posjeduje i onu Kraljevine Švedske.