Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kvarner pod crvenim alarmom

Nevrijeme pogodilo Hrvatsku: Olujna bura stvara probleme u prometu, HAK upozorava vozače na oprez

Šteta od nevremena u Puli (Foto: Dnevnik.hr)
Šteta od nevremena u Puli (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Šteta od nevremena u Puli (Foto: Dnevnik.hr) Šteta od nevremena u Puli (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Šteta od nevremena u Puli (Foto: Dnevnik.hr) Šteta od nevremena u Puli (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Poplava u Puli (Foto: Mauro Meden, Neverin.hr) - 1 Poplava u Puli (Foto: Mauro Meden, Neverin.hr) - 1 Foto: Mauro Meden, Neverin.hr Poplava u Puli (Foto: Mauro Meden, Neverin.hr) - 3 Poplava u Puli (Foto: Mauro Meden, Neverin.hr) - 3 Foto: Mauro Meden, Neverin.hr +2 Poplava u Puli (Foto: Mauro Meden, Neverin.hr) - 2 Galerija 1/7 >>
Nevrijeme s obilnom kišom najavljeno za produženi vikend već je tijekom noći pogodilo neke dijelove Hrvatske, a najgore je bilo u Rovinju i Puli. Na cestama se zbog bure i velikih oborina cijelog dana vozi otežano te se povremeno stvaraju i kolone.

Drastična promjena vremena koju su najavljivali prognostičari stigla je u Hrvatsku. U noći sa četvrtka na petak jake kiše pogodile su neke dijelove zemlje, a najgore je, čini se, prošla Istra, točnije Rovinj.

Pročitajte i ovo Obilna kiša u diljem Istre Problemi za građane FOTO/VIDEO Dio Istre pod vodom: Obilna kiša poplavila podrume, naselja, prometnice... Dino Kozlevac i Lina Dollar problemi na terenu Vatrogasni zapovjednik o nevremenu u Istri: "Najviše problema stvara voda. Vatrogasci su spremni za noć"

Iz tog grada stižu snimke i fotografije o ulicama koje se nalaze pod vodom, a Istramet je objavio kako je u Rovinju palo čak 80 mm kiše. Portal navodi kako je u jedan sat jutros pala količina oborina koliko inače padne u mjesec dana. Istru je pogodilo čak 30.000 munja.

Zbog velike količine kiše na području Rovinja, Pule i Marčane zabilježene su poplave u prizemnim prostorijama te srušena stabla i grane na cestama, pa su intervenirale dežurne službe, vatrogasci i policija. Povrijeđenih osoba nije bilo.

Serija grmljavinskih pljuskova jutros je u kratko vrijeme donijela veću količinu kiše pulskom području, što je dovelo do plavljenja ulica, javlja Neverin.hr.

Kvarner je pak pod crvenim alarmom zbog olujne bure.

 

HAK-a: Na A1 vozi se 40 km/sat

Zbog jakih bočnih udara vjetra na autocesti A1 od tunela Bristovac do vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine na 40 km/h.

Samo za osobna vozila zbog olujne bure otvorene su:

- autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostala vozila je državnim cestama preko      Gračaca i Obrovca (DC50, DC27);
- dionica Jadranske magistrale (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene;
- državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački 
- Paški most.

Svježije i vjetrovito narednih dana

Pogoršanje vremena s kišom, grmljavinskim nevremenom, jakim sjevernim vjetrovima i zamjetnim zahladnjenjem već od jutra je zahvatilo veliki dio Hrvatske, uz iznimku srednje i južne Dalmacije. Meteorolog Nove TV Milan Sijerković posebno je upozorio na goropadnu buru podno Velebita, koja bi mogla uzrokovati brojne nevolje.

"U Zagrebu i drugdje u središnjoj Hrvatskoj ružno vrijeme potrajat će cijelo prijepodne, a u drugome dijelu dana djelomice će se proljepšati i razvedriti. Popodnevna temperatura bit će desetak stupnjeva niža nego u četvrtak.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu s početka će biti djelomice sunčano, uz mjestimične pljuskove i grmljavinu, a istinsko će nevrijeme nastupiti oko podneva i poslije. U Istri, na Kvarneru, Gorskom kotaru i Lici grmljavinsko nevrijeme s obilnom kišom potrajat će u većem dijelu prijepodneva, a zatim će se vrijeme donekle poboljšati. Zapuhat će opasna bura, koja će podno Velebita imati i orkanske udare. Zato, oprez!! Zamjetno zahladnjenje.

Nevere će zahvatiti sjevernu Dalmaciju i Zagoru već prije podne. Zatim će se, uz buru i zahladnjernje, najprije proširiti na srednju Dalmaciju, a do svršetka dana i južnije, gdje će s početka puhati južni vjetrovi.

U subotu vrijeme će se proljepšati, ali će biti svježe i vjetrovito. Nije za ljetnu odjeću. U nedjelju i ponedjeljak ponegdje mogući pljuskovi, ali i nadalje svježe s vjetrom.

Na Jadranu od subote do ponedjeljka pretežno sunčano, ali uz buru, pa će uz rashladnjelo more kupanje biti samo za odvažnije", navodni prognostičar Nove TV.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene