Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bliži se ponoć

Hrvatska na trgovima čeka 2010. godinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok se odbrojavaju posljednji sati do Nove godine, Hrvati su već u punom zagrijavanju. Mnogi od njih odlučili su se za novogodišnji provod na gradskim trgovima.

Riječke ulice oprane su kišom, a kafići su puni, na Korzu se održavaju zadnje tonske probe pred novogodišnji koncert. Nakon riječkog lokalnog banda nastupa Bajaga a nakon njega splitski TBF- ovci koji će prvo svirati u Splitu a potom avionom stižu u Rijeku na Korzo. I dok se neki tek pripremaju za slavlje, drugi su već staru godinu ispratili tradicionalno u Fužinama. Tamo je 4000 Gorana i njihovih gostiju u podne ispratilo staru godinu. 'Ovo nam je deseta godišnjica skupa sa proslavom Nove Godine u Fužinama', pohvalila se Mirjana iz Splita. Za goste u Fužinama na raspolaganju je bilo 1500 litara kuhanog vina i 3000 kobasica. Poslužilo ih je i vrijeme, kiša koja pada daninma napravila je pauzu za vrijeme slavlja. Uz posjetitelje iz cijele Hrvatske, ovaj neobičan događaj pohodi sve više stranca. 'Ovo je nešto zaista neobično, slavlje već u podne, super nam je ako Bog da zdravlja dolazimo i dogodine', rekla nam je Ornella iz Trsta.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola"

Osijek ima čak dva javna dočeka

Osijek će imati čak dva javna dočeka na dva gradska trga, no zbog recesije bez zvučnih glazbenih imena. Kuhat će se vino i čaj s rumom, odzvanjat će tamburice a u ponoć vatromet i valcer. Silvestrovo je obijležio i 'osječki tuljan', Duško Rudež, koji se 24. put okupao posljednji dan u godini. 'Apsolutno zdrav život. Treba živjeti bez ambrozije, zimi se kupati, jesti zdravu hranu i imat ćete dug i sretan život', priča Duško.

Dubrovnik u Novu godinu sa Milom Hrnićem

Dubrovčane će pak prvo zabavljati dubrovački bendovi Sigma i Dariva, dok će sve nazočne na Stradunu u Novu godinu uvesti Milo Hrnić, uz svečani vatromet. Od ranoga jutra su se dubrovački pjevači, klape, zborovi i folklorni ansambl Linđo okupili na velikoj kolendi za Staru godinu. Kolendarima se pridružio dubrovački gradonačelnik, koji je čak i zapjevao. Nakon tradiocionalne kolende, usljedili su kokteli kojima dubrovački barmeni već godinama svoje sugrađane posljednji dan godine poslužuju koktelima. Čini mi se da svake godine sve više i više ljudi dolazi i uživa u koktelima', rekao nam je barmen Srđan. S obzirom da je novogodišnji doček važan  turistički prozivod, čini se kako hoteljeri mogu zadovoljno trljati ruke. 'Na Stradunu je prošle godine bilo 13 tisuća ljudi, mi se nadamo da ćemo dostići taj broj i ove godine, a u dubrovačkim hotelima se za novogodišnje blagdane odmara oko 3 tisuće gostiju', rekla je Jelka Tepšić, direktorica TZ Dubrovnika.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene