Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prilika koja se ne propušta

Hrvatska na Berlinskom sajmu vreba svakog njemačkog turista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Počeo je najveći turistički sajam na svijetu. Prilika je to za 180 zemalja, a među njima i Hrvatsku koju predvodi ministar turizma Damir Bajs.

Hrvatska se na međunarodnom turističkom sajmu u Berlinu bori za svakog njemačkog gosta, a njih je u Hrvatskoj prošle godine i bilo najviše. Čak milijun i 600 tisuća, što je dva posto više nego 2008. godine. Cilj Hrvatske u tekućoj godini, kako je pojasnio i sam ministar turizma Damir Bajs, zadržati je postojeće rezultate i privući veći broj domaćih turista.

Pročitajte i ovo Kobasica Domaća, s tartufima ili ljuta? Kombinacija je puno, ali ona je samo jedna: Mala istarska općina ugostit će sajam kobasica Benkovački sajam - 4 Vesela atmosfera Svi putevi vode u Benkovac: Prodavalo se sve, od igle do lokomotive

Iako je Uskrs blizu, nitko se ne usuđuje prognozirati uspješnost predsezone pa niti predsjednik Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić. Ipak svjetska turistička organizacija predviđa oporavak turističkog sektora i procjenjuje rast europskog tržišta od jedan do tri posto. U tome će pomoći i berlinski sajam, na kojem se do kraja tjedna očekuje 180.000 posjetitelja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene