Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Počeo je najveći turistički sajam na svijetu. Prilika je to za 180 zemalja, a među njima i Hrvatsku koju predvodi ministar turizma Damir Bajs.


Hrvatska se na međunarodnom turističkom sajmu u Berlinu bori za svakog njemačkog gosta, a njih je u Hrvatskoj prošle godine i bilo najviše. Čak milijun i 600 tisuća, što je dva posto više nego 2008. godine. Cilj Hrvatske u tekućoj godini, kako je pojasnio i sam ministar turizma Damir Bajs, zadržati je postojeće rezultate i privući veći broj domaćih turista.

Vezani članci Ekološke aktivistkinje u Berlinu Novi napad na muzejski primjerak: Aktivistkinje se zalijepile za nosač dinosaurova kostura Policija u Berlinu (Foto: AFP) Policija u blizini božićnog sajma u Berlinu pronašla vreću municije

Iako je Uskrs blizu, nitko se ne usuđuje prognozirati uspješnost predsezone pa niti predsjednik Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić. Ipak svjetska turistička organizacija predviđa oporavak turističkog sektora i procjenjuje rast europskog tržišta od jedan do tri posto. U tome će pomoći i berlinski sajam, na kojem se do kraja tjedna očekuje 180.000 posjetitelja.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju