Policija u Berlinu (Foto: AFP)
Policija u Berlinu (Foto: AFP) Foto: Afp

Velika količina streljiva pronađena je u nedjelju u blizini božićnog sajma u Berlinu. Vlasti tvrde da takvi pronalasci nisu rijetki, te da pronađena municija vjerojatno nije povezana s terorizmom.


Municiju je pronašao zakupac podzemne garaže te je odmah pozvao policiju. Pronašao ju je u maloj plastičnoj vrećici iza hrpe zimskih guma. Pronađeno je 200 metaka kalibra 7.65. Lokalna policija je ubrzo nakon dojave obavijestila sigurnosne službe. Kontaktirana je i jedinica za forenziku, izvještava RT.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Trijumf filma o Šibeniku Slika nije dostupna Hrvatska je skuplja od Grčke, Španjolske i Turske

"Zbog blizine božićnom sajmu te činjenici da se iznad podzemne garaže nalazi džamija, pretpostavlja se da je riječ o opasnoj situaciji", naveo je njemački Bild citirajući policiju.

"Za sada ništa nismo našli", rekao je glasnogovornik policije Winfrid Wenzel. "Nejasno je kome je municija pripadala."

Međutim, vlasti su rekli da "ne postoji sumnja" da je municija povezana s terorističkim aktivnostima te su dodale da se napuštena municija često može naći u Berlinu.

"Municiju se uvijek pronalazi u Berlinu", rekao je glasnogovornik policije. "Netko je vjerojatno čisto podrum i našao nešto što je pripadalo njihovom djedu." Policija je dodala da nema naznake da je municija povezana s Božićnim sajmom ili džamijom.

Prije gotovo godinu dana, 19. prosinca 2016., muškarac iz Tunisa usmrtio je 12 te ozlijedio 56 ljudi nakon što je kamionom ušao na božićni sajam u Berlinu. Bio je to najsmrtonosniji napad u Njemačkoj od napada na Oktoberfestu 1980., tijekom kojeg je ubijeno 13 i ozlijeđeno preko 200 osoba.