Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvješće Svjetske banke

Hrvatska među najlošijim zemljama eurozone po intenzitetu željezničkog prometa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjetska banka je objavila izvješće o hrvatskim željeznicama. Ističu da je stanje zabrinjavajuće.

Željeznički promet je u padu, a Hrvatska među najlošijim zemljama eurozone po intenzitetu željezničkog prometa. Među najlošijima je i po produktivnosti radnika te produktivnosti vagona HŽ Karga. Poručuju da država mora pametnije trošiti na željeznice, a poduzeća poslovati ekonomičnije.

>>
Težak zadatak: O usklađivanju hrvatske željeznice s EU standardima

'Proteklih godina Vlada je davala dvostruko više novca za troškove poslovanja HŽ-a nego za investicije. Financijska situacija u državi nije dobra pa nemate dovoljno novca za investiranje što je loše i za kvalitetu željeznica i za ekonomiju', kazao je Jean Francois Marteau, autor izvješća Svjetske banke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otvoreno pismo 'Ministre, nećemo mirno gledati kako uništavate našu željeznicu' Slika nije dostupna Povjerenstvo za željeznicu Rumunji kupuju HŽ Cargo, Vlada naručuje 44 nova vlaka!

Smatraju da su mjere rezanja troškova nedovoljne te da treba smanjiti broj zaposlenih i veličinu željezničke mreže. 'Troškovi se, dakle, režu. Režu se, smanjuje se broj zaposlenih.Naravno da teba poraditi na troškovnim jedinicama, ali nije nam sad baš ni interes da 2-3 tisuće ljudi odmah završi na ulici, to se neće dogoditi', kazao je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene