Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Republika Hrvatska je spremna na Međunarodnom sudu pravde (ICJ) dokazati činjenice o velikosrpskoj agresiji koju je devedesetih godina predvodio Slobodan Milošević, kao i o obrani hrvatske države i konačnoj pobjedi nad agresorskim snagama, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova reagirajući na odluku Sbije da podnese protutužbu protiv Hrvatske pred ICJ-em.


Srbijanska je vlada danas odlučila podići pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu (ICJ) odgovor na tužbu Hrvatske za genocid, kao i protutužbu protiv Hrvatske za genocid nad Srbima tijekom rata u Hrvatskoj od 1991. do 1995. Odluka je, dodaje se u priopćenju srbijanske vlade, donesena nakon konzultacija srbijanskog predsjednika Borisa Tadića s predsjednikom vlade Mirkom Cvetkovićem.

Vezani članci Industrijski centar u Parizu, ilustracija Pariški sud odlučio: ''Država je zakazala oko redukcije emisija stakleničkih plinova'' Državna matura, ilustracija - 1 Maturanti iz Gospića tuže državu jer su im poništeni ispiti iz matematike na državnoj maturi

>> Srbija podnosi protutužbu protiv Hrvatske

Hrvatska je 2. srpnja 1999. pokrenula postupak pred ICJ-om protiv tadašnje Savezne Republike Jugoslavije zbog povrede Konvencije iz 1948. o sprječavanju i kažnjavanju zločina genocida počinjenih na području Hrvatske od 1991. do 1995.

MVPEI u današnjem priopćenju navodi da će se Republika Hrvatska i dalje zauzimati za izgradnju dobrosusjedskih odnosa. (Hina)