Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crobarometar u Dnevniku Nove TV

MOST U SLOBODNOM PADU Od izbora gube potporu birača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema istraživanju Crobarometra, raspoloženje građana Hrvatske skoro tri mjeseca od formiranja nove Vlade sve je pesimističnije.

Raspoloženje građana Hrvatske skoro tri mjeseca od formiranja nove Vlade sve je pesimističnije, a oni sve manje vjeruju u održivost vladajuće koalicije. Donosi to redovito istraživanje CROBAROMETAR koje provodi IPSOS na 969 građana od 1 do 21. ožujka, a objavljuje DNEVNIK NOVE TV.

Pročitajte i ovo Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene Crobarometar Istraživanje za svibanj Crobarometar: Koliko su građani Hrvatske zadovoljni kvalitetom života? Pogledajte što je na vrhu, a što na dnu liste

MOST U „SLOBODNOM PADU“, HDZ I SDP u „LAGANOM“ RASTU

HDZ i SDP bilježe isti rast od jednog postotnog poena u ožujku. HDZ je tamo mjesec završio na 30,2 %, a SDP na 28 %.

No, MOST i dalje gubi potporu od izbora i u ožujku uživa potporu 7,6 % birača. Dok je još u studenom imao 19,1 % potpore.

SIGURNI ŽIVI ZID I BANDIĆ MILAN 365

Živ zid ima, čini se, stabilno biračko tijelo i to njih 6,3 %, a Bandićeva stranka uživa potporu 3,7 %.

STRANKE OD 1 POSTO

Ostale stranke imaju potporu manju od 2 posto, no većina ih je zastupljena u hrvatskom Saboru.

BUZ ima potporu u ožujku od 1,9 %. HNS također uživa potporu od 1,9 %. HSS sada s novim predsjednikom ima potporu od 1,7 %, HSU je na 1,6 %, IDS također ima potporu od 1,6 %, HSP Ante Starčević ima potporu od 1,1 % birača. OraH ima istu potporu. Ostale stranke imaju potporu od 5, 9 %. A neodlučnih je birača u ovom trenutku 7,3 %.

KOALICIJA KOJA ĆE SE TEŠKO ODRŽATI

Vladajuća koalicija, uvjereno je u to 51 % birača, održat će se do kraja mandata. Tako misli sve manje ljudi. Prije samo mjesec dana da će koalicija odraditi mandat do kraja, vjerovalo je 59 % birača.

Istodobno, u ovom trenutku 40 % birača vjeruje kako koalicija neće odraditi mandat do kraja, još mjesec prije to je mislilo njih 33 %. No birači Domoljubne koalicije s više od 80 % vjeruju u opstanak ove vlade iduće 4 godine.

VLADINA POLITIKA U CRVENOM

U ovom trenutku 40 % birača ne odobrava vladinu politiku, a njih 37 % je odobrava. No ožujak je mjesec u kojemu je došlo do obrata i porastao je broj pesimista, a pao broj optimista koji vjeruju u vladinu politku.

HRVATSKA SE VRAĆA U PESIMIZAM

Hrvatska ide u lošem smjeru, to misli 62 % birača. I taj broj pesimista raste iz mjeseca u mjesec. A zato pada broj optimista i trenutno 24 % birača misli da zemlja ide u dobrom smjeru.

Čini se da su i birači vladajuće koalicije već podijeljeni, tako 51 % birača Domoljubne koalicije misli da zemlja ide u dobrom smjeru. Kod birača Mosta, optimista je manje odnosno, 47 % misli kako zemlja ide u dobrom smjeru.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene