Prema istraživanju Crobarometra, raspoloženje građana Hrvatske skoro tri mjeseca od formiranja nove Vlade sve je pesimističnije.


Raspoloženje građana Hrvatske skoro tri mjeseca od formiranja nove Vlade sve je pesimističnije, a oni sve manje vjeruju u održivost vladajuće koalicije. Donosi to redovito istraživanje CROBAROMETAR koje provodi IPSOS na 969 građana od 1 do 21. ožujka, a objavljuje DNEVNIK NOVE TV.

Vezani članci Sindikati i vlada nastavili pregovore o kolektivnom ugovoru Nastavljeni pregovori o kolektivnom ugovoru: "Očekujemo da na sljedećem sastanku sindikati izađu s konkretnijim zahtjevima" Lina Axelsson Kihlblom U Švedskoj prvi put transrodna osoba postala ministrica

MOST U „SLOBODNOM PADU“, HDZ I SDP u „LAGANOM“ RASTU

HDZ i SDP bilježe isti rast od jednog postotnog poena u ožujku. HDZ je tamo mjesec završio na 30,2 %, a SDP na 28 %.

No, MOST i dalje gubi potporu od izbora i u ožujku uživa potporu 7,6 % birača. Dok je još u studenom imao 19,1 % potpore.

SIGURNI ŽIVI ZID I BANDIĆ MILAN 365

Živ zid ima, čini se, stabilno biračko tijelo i to njih 6,3 %, a Bandićeva stranka uživa potporu 3,7 %.

STRANKE OD 1 POSTO

Ostale stranke imaju potporu manju od 2 posto, no većina ih je zastupljena u hrvatskom Saboru.

BUZ ima potporu u ožujku od 1,9 %. HNS također uživa potporu od 1,9 %. HSS sada s novim predsjednikom ima potporu od 1,7 %, HSU je na 1,6 %, IDS također ima potporu od 1,6 %, HSP Ante Starčević ima potporu od 1,1 % birača. OraH ima istu potporu. Ostale stranke imaju potporu od 5, 9 %. A neodlučnih je birača u ovom trenutku 7,3 %.

KOALICIJA KOJA ĆE SE TEŠKO ODRŽATI

Vladajuća koalicija, uvjereno je u to 51 % birača, održat će se do kraja mandata. Tako misli sve manje ljudi. Prije samo mjesec dana da će koalicija odraditi mandat do kraja, vjerovalo je 59 % birača.

Istodobno, u ovom trenutku 40 % birača vjeruje kako koalicija neće odraditi mandat do kraja, još mjesec prije to je mislilo njih 33 %. No birači Domoljubne koalicije s više od 80 % vjeruju u opstanak ove vlade iduće 4 godine.

VLADINA POLITIKA U CRVENOM

U ovom trenutku 40 % birača ne odobrava vladinu politiku, a njih 37 % je odobrava. No ožujak je mjesec u kojemu je došlo do obrata i porastao je broj pesimista, a pao broj optimista koji vjeruju u vladinu politku.

HRVATSKA SE VRAĆA U PESIMIZAM

Hrvatska ide u lošem smjeru, to misli 62 % birača. I taj broj pesimista raste iz mjeseca u mjesec. A zato pada broj optimista i trenutno 24 % birača misli da zemlja ide u dobrom smjeru.

Čini se da su i birači vladajuće koalicije već podijeljeni, tako 51 % birača Domoljubne koalicije misli da zemlja ide u dobrom smjeru. Kod birača Mosta, optimista je manje odnosno, 47 % misli kako zemlja ide u dobrom smjeru.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju