Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dovoljno velike rezerve

'Hrvatska bi izdržala novu krizu i recesiju'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamjenik guvernera Hrvatske narodne banke dr. Boris Vujčić odgovarao je na pitanja o europskoj dužničkoj krizi u Dnevniku Nove TV.

Danas su se u Berlinu sastali i njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Nicolas Sarkozy, kako bi raspravljali o krizi u Eurozoni i dokapitalizaciji europskih banaka. Mogu li nesigurnosti zbog dužničke krize u Europi uzrokovati novu svjetsku krizu i recesiju i bi li hrvatski bankarski sustav izdržao novu krizu, dio su pitanja na koje je dr. Vujčić odgovarao.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ako se nastave problemi s plinom Ne baš optimistično predviđanje guvernera: "U 2023. moguća recesija" Slika nije dostupna Negativni trendovi Guverner HNB-a Vujčić: Ne nazire se početak gospodarskog oporavka

'To je jedan u nizu sastanaka političara koji pokušavaju riješiti krizu za koju su djelomično sami krivi, a djelomično su kriva i tržišta', Istaknuo je dr. Vujčić.

Zamjenik guvernera HNB-a dao predvidio je i što možemo očekivati od sastanka Merkel-Sarkozy. 'Možemo očekivati da će EU izaći s nekim prijedlogom koji će smiriti tržišta', rekao je Vujčić.

na pitanje je li postoji nova opasnost od recesije u svijetu, Vujčić je odgovorio potvrdno. 'Apsolutno postoji ta opasnost', naglasio je. No bi li i Hrvatska izdržala novu krizu i recesiju? 'Bi. Izgradili smo dovoljne rezerve da se krize mogu izdržati', zaključio je Vujčić.

Što je sve dr. Vujčić rekao o aktualnoj krizi u eurozoni, tečaju eura, rezovima u javnoj potrošnji, kao i mogućoj novoj krizi u Hrvatskoj te njezinim posljedicama, pogledajte u priloženom video intervjuu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene