Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istražili smo slučaj

VIDEO 27-godišnja Hrvatica među đžihadistima u Siriji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potražili smo službene informacije...

Nakon što su mediji iz BiH prenijeli vijest o tome da je u zračnim napadima u Siriji ranjena i 27-ogodišnja Hrvatica, potražili smo službene informacije. Prema onim neslužbenima, radi se o ženi koja je prihvatila islam i sa suprugom - koji se bori na strani radikalnih islamista, otišla u Siriju.

Pročitajte i ovo Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji Nuspojave ibuprofena Opasne nuspojave UZNEMIRUJUĆE Uzela lijek koji Hrvati obožavaju i proživjela pakao: "Ovakvi slučajevi su rijetki, ali.."

27-godišnja Zagrepčanka u Siriju je otišla nedugo nakon udaje. Službene potvrde da je ranjena u nedavnim zračnim napadima na grad Raqqu - nema. Informacije kojima raspolažu bosansko-hercegovački mediji, ne potvrđuju ni u hrvatskom MUP-u, ni u Ministarstvu vanjskih poslova.

U zračnom napadu na uporište IS-a poginula Bošnjakinja, Hrvatica ranjena!

Poznato je da se više stotina osoba iz našeg neposrednog susjedstva, bori u sukobima na tom području. No, koliko je među njima hrvatskih državljana - na Zrinjevcu nemaju saznanja. Navode tek da su Hrvati, koji se bave građevinskim i vojnim poslovima - evakuirani".

Žena podrijetlom iz Zagreba, s obitelji u Hrvatskoj, neslužbeno doznajemo, nije u kontaktu. Prešla je na islam. Navodno, dok je boravila u Engleskoj, i to iz znatiželje. Supruga je upoznala u Gornjoj Maoči u BiH, selu s radikalnim vehabijama. S njim je i završila na sirijskom bojištu. On se, navodno, bori na strani Islamske države. Neslužbeni podaci govore da se i ona ranije družila s pripadnicima takvih skupina.

'Popularno je biti u koaliciji koja je poduzela nešto'

Da su džihadisti, koji se bore u Siriji i Iraku prelazili preko Hrvatske - nedavno je u svom izvješću objavila i SOA. Do sada nisu identificirali nikoga s hrvatskom  adresom.

Iako je prema procjenama CIA-e ta brojka puno veća, procjenjuje se da je na ratištima oko tri tisuće Europljana.

Među islamskim borcima, godinu i pol dana bio je i sin jedne bosanske državljanke. Ona je poginula u napadima, prije nekoliko dana. Stradao je i 17 -godišnji mladić s Kosova. Pobjegao je na ratište iz škole u Turskoj. Bez znanja obitelji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene