Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U neslavnih top 5 zemalja

Hrvati iznad prosjeka u alkoholiziranju: Svaki trideseti maloljetnik pije svaki dan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čak jedan od svakih 30 maloljetnika u Hrvatskoj pije alkohol svaki dan, pa je HZJZ sa Ministarstvom zdravstva pokrenuo akciju sprječavanja alkoholiziranja i zaštite mladih.

Poražavajući podaci koje Zavod za javno zdravstvo s Ministarstvom zdravstva želi promijeniti preventivnom akcijom "Tko pije, taj plaća", pokazuju da preko 3 posto maloljetnika pije alkohol svaki dan.

Pročitajte i ovo Papa Franjo predvodi misu za Veliki Petak - 1 Pati od respiratornih problema Papa Franjo na misu stigao u invalidskim kolicima: Nije mogao obred započeti na uobičajen način Ilustracija VAŽNO ULAGANJE Dan koji bi mogao biti presudan za Plenkovića i Beroša: Nedostaje dokument koji bi Hrvatsku mogao doći glave

Po javnim površinama i školama lijepit će tako plakate, a u školama održavati kreativne radionice na kojima će ukazivati na štetnost alkohola.

Zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Ivana Pavić Šimetin tvrdi kako smo prije pet godina bili među prvih tri, odnosno pet zemalja, u kojima se najviše pije – ovisno o dobi prema kojoj se određivalo. Istraživanje je to provedeno na razini od 45 zemalja.

„Sad je došlo do određenog pada pijenja u Hrvatskoj u odnosu na 2014., mi još podatke sa svim zemljama nemamo, bit ćemo još uvijek iznad prosjeka, među 20% zemalja u kojima se najviše pije“ predviđa Pavić Šimetin.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene