Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Interpol je raspisao tjeralicu za Crnogorcima Dejanom Šekularcem i Borisom Labanom te Nenadom Novakovićem iz Hrvatske zbog sumnje da su s Darkom Šarićem iz Pljevalja krijumčarili 2,2 tone kokaina iz Južne Amerike u Evropu.


Na zahtjev Agrentine Interpol je raspisao tjeralicu za trojicom muškaraca, a Novakovića označuju kao vođu skupine koja je akciju krijumčarenja pokrenula prošlog ljeta, pišu crnogorski mediji. Navode kako je Novaković stigao u Argentinu ukolovozu prošle godine pod imenom Anto Jurić. Za 260 000 dolara kupio je jahtu Maui i dva mjeseca kasnije na nju utovario kokain prve klase, zapakiran u sportske torbe, koji je trebao stići do crnogorske luke Bar.

Vezani članci Uhićen Crnogorac s 1,3 kg heroina i 1,8 kg marihuane Crnogorac u Zadru dilao drogu: U njegovu domu pronađeno više od kilograma heroina Droga - 1 Afera koju je otkrio Dnevnik Nove TV dobila je nastavak, ali nitko ne nudi odgovor na bitno pitanje - kako je droga završila u rukama vojnika?

No, vrijeme doslovno nije bilo na strani švercera pa je jahta zbog oluje skrenula u urugvajsku luku Santiago Vasquez, gdje je policija pronašla kokain. Crnogorski mediji pišu kako je Novaković uspio pobjeći iz Argentine i od tada mu se gubi svaki trag.