Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjedništvo Hrvatske seljačke stranke (HSS) danas bi iz stranke moglo isključiti saborskog zastupnika Damira Bajsa, ako ne provede odluku Glavnog odbora i vrati mandat stranci.


Predsjedništvo HSS-a danas će donijeti odluku o političkoj odgovornosti HSS-ova saborskog zastupnika Damira Bajsa zbog nepoštivanja odluke Glavnog odbora stranke o zamjeni izabranog saborskog zastupnika Josipa Friščića, rekao je u izjavi za Hinu predsjednik HSS-a Branko Hrg.

Pozvao je Bajsa da do početka sjednice ispoštuje tu odluku i vrati mandat stranci.

Bajs je pod suspenzijom s obzirom na to da dosad nije poštovao odluku Glavnog odbora HSS-a, koji je nakon što je za predsjednika stranke izabran Branko Hrg, odlučio da im Bajs vrati mandat i da zamjenik izabranog zastupnika u Hrvatskom saboru bude predsjednik stranke Branko Hrg.

Vezani članci Burno na zagrebačkoj skupštini - 1 Burno na sjednici skupštine Zagrebačke županije: ''Ništa ne može opravdati ovu političku trgovinu i prostituciju'' Slika nije dostupna Premijer izbjegava odgovoriti: Je li Bajs ponudio ostavku?

>> HSS, HSP Dr. Ante Starčević i HSLS-a kreću u političku auradnju

Bajs je do mandata došao kad je bivši predsjednik stranke Josip Friščić stavio mandat u mirovanje i dao ga Bajsu bez prethodne odluke stranačkih tijela, podsjetio je Hrg. Friščić je na parlamentarnim izborima u 2. izbornoj jedinici osvojio jedini HSS-ov saborski mandat i stavio ga u mirovanje, a svoje mjesto prepustio je Damiru Bajsu, koji je bio drugi na listi. Na listi u toj izbornoj jedinici osim Friščića i Bajsa još je bilo 12 kandidata, a među njima i Branko Hrg, koji je na saboru stranke nakon parlamentarnih izbora izabran za predsjednika HSS-a.

Glavni tajnik HSS-a Ilija Ćorić istaknuo je kako je stranka osnovala Povjerenstvo koje je utvrdilo "stupanj političke odgovornosti" Damira Bajsa. To Povjerenstvo je za današnju sjednicu Predsjedništva HSS-a pripremilo izvješće u kojem predlože da se Bajsu da još jedan kratak rok u kojemu treba provesti odluku Glavnog odbora stranke, a ako to ne učini, treba primijeniti odredbu Statuta i isključiti Damira Bajsa iz stranke, istaknuo je Ćorić i dodao da Predsjedništvo na današnjoj sjednici može, ali i ne mora provesti zaključke Povjerenstva.

>> MIP: HSS-ov zahtjev da Bajsa u Saboru zamijeni Hrg - neosnovan!

Bajsa je, kaže Ćorić, osobno pozvao na sjednicu Predsjedništva stranke te očekuje da će se odazvati.

"Damir Bajs zna kako je Glavni odbor HSS-a 25. veljače odlučio da mu mandat saborskog zastupnika ne pripada, te da želi da zastupnik u Hrvatskom saboru bude predsjednik stranke Branko Hrg", istaknuo je glavni tajnik HSS-a Ćorić.(Hina)

 Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Dnevnik

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju