Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve više turista

Hotelijeri zadovoljni: Statistika pokazuje porast broja noćenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
A službeni turistički podaci za prva tri meseca u Hrvatskoj zaista su dobri: zabilježeno je 15 posto više dolazaka te 9,5 posto više noćenja turista, u odnosu na prošlu godinu.

Ne samo hotelijeri, već svi koji rade u turizmu itekako su zadovoljni. Uskršnji praznici ranije su no inače iz zimskog sna trgnuli sve koje rade u turizmu. Gotovo sve jadranske županije zabilježile su povećanja i dolazaka i noćenja - uz tradicionalne hrvatske goste Austrijance, Talijane i Njemce, sve je više i turista iz susjednih dražava, Slovenije, BIh i Srbije, a u velikom porastu su i domaći gosti.

>> Sezonsko zapošljavanje ponovno pomoglo - 11.000 manje nezaposlenih!

Primjerice, u najjužnijoj hrvatskoj županiji, domaći gosti ostvarili čak 23 posto više dolazaka nego prošle godine. Turisti su tijekom prva tri mjeseca u domaća odredište dolazili na kraće odmore, te su u prosjeku na odmoru ostajali oko dva dana.

Pročitajte i ovo Rijeka Ušao u top 10 Jedan grad doživio nikad bolji početak turističke sezone: Turbulentna prošlost, lijepa priroda i more odlična su kombinacija Ljetovanje - 3 Ljeto je sve bliže Mnogi već planiraju godišnji odmor, a čini se da će trebati podebljati budžet: "Pred nama je rekordna sezona"

Dubovnik je i danas pun. i danas su brodovi na kružnim putovanjma, odnosno kruzeri, u Dubrovnik doveli više od 7 tisuća gostiju, Uz lijepo, proljetno vrijeme turistima nisu smetali ni veliki građevinski radovi. Naime, dubrovačke ceste u potpunosti se uređuju,do početka prave sezone trebale bi zasjati u svom novom ruhu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene