Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loše ocjenila rad Vlade

Holy u Đakovu: Slavonija je najveća žrtva teške gospodarske situacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica ORaH-a Mirela Holy ocijenila je u subotu u Đakovu, gdje je nazočila obilježavanju prve obljetnice osnutka gradske organizacije stranke, da je Slavonija najveća žrtva teške egospodarske situacije u Hrvatskoj, što je, kazala je, sramotno s obzirom na bogate prirodne resurse toga područja.

"Slavonija je najveća žrtva ekonomske situacije koja već cijeli niz godina muči Hrvatsku, a riječ je o regiji koja ima puno potencijala za održivi razvoj. Jako puno mladih iz Slavonije mora otići van jer nije u stanju tu pronaći posao i ostvariti minimalne uvjete za život. Smatramo to sramotnim jer ovo je područje bogato prirodnim resursima, poglavito za poljoprivredu, kao i održivih oblika poljoprivrede," izjavila je Holy.

Pročitajte i ovo Liste Rijeke pravde - 1 Jesu li partneri dobili previše? Ne misle svi da su liste Rijeke pravde – pravedne: "Peđa Grbin bi više trebao osluškivati teren" Tonino Picula SDP-ova eurouzdanica Picula ne skriva nezadovoljstvo: ''SDP se previše izložio i preuzeo sav rizik Milanovićevih političkih ambicija''

Na novinarski upit o padu popularnosti ORaH-a u zadnje vrijeme, Holy je rekla da su na to utjecali podrška predsjedničkom kandidatu Ivi Joipoviću, nedovoljno kvalitetan rad na terenu, izloženost medijskom podmetanju, ali i percepcija u javnosti da je ORaH elitistička stranka.

Ponovila je da će ORaH samostalno izaći na parlamentarne izbore. Osvrnula se na rad aktualne Vlade, ustvrdivši da se SDP u velikom dijelu nije držao do svog programa.

"Stoga nemamo razloga vjerovati da bi se u buduće ponašao drugačije, posebno u gospodarstvu," rekla je Holy i ocijenila da Milanovićeva Vlada nije vodila nimalo drugačiju politiku od HDZ-ovih, zamjerivši joj nesklonost prema reformama javne uprave, pravosuđa i teritorijalnog ustroja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene