Obavijesti Pretražite Navigacija
I ovjeriti kod bilježnika

HNS oštro odgovorio na ultimatume Mosta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska naorodna stranaka - liberalni demokrati (HNS) traži od Mosta nužna jamstva za svrsishodno i učinkovito sudjelovanje u izvršnoj vlasti, među kojima je i jamstvo da će Most početi donositi odluke preuzimajući političku odgovornost za njih.

S obzirom da Most traži jamstva od drugih političkih stranaka, HNS traži jamstva od Mosta koja su preduvjet za svrsishodno i učinkovito sudjelovanje u izvršnoj vlasti, istaknuo je u srijedu HNS u priopćenju za javnost.

Pročitajte i ovo Hrvatska vojska pomaže Sloveniji - 1 pomoć lokalnom stanovništvu Hrvatska vojska pomaže Sloveniji nakon poplave: Postavljaju most na rijeci Dreti Nikola Grmoja Nastavak afere HEP VIDEO Grmoja: "Plenković je pod potpunom kontrolom Pavla Vujnovca"

Navedeno je nekoliko jamstava koje traže da Most ponudi uz napomenu "da svakako sva ova jamstva Most mora ovjeriti kod javnoga bilježnika".

HNS traži jamstvo da će "Most početi donositi odluke preuzimajući političku odgovornost za njih, a prestati političku odgovornost prebacivati na povjerenstva, stručnjake, liječnike, specijaliste, indicije obavještajne zajednice, konzultacije kod predsjednice ili referendume".

Među nabrojenih sedam traženih jamstava, koja sva imaju redni broj 1, je i ono da će "Most priznati samome sebi i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti da je politička organizacija (bilo bi poželjno da kaže i čija), te će priznati i da njihovi članovi i kandidati na izborima nisu promatrači političkoga sustava već političari, s obzirom na to da se bave - politikom".

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

Tražena jamstva su i - da će Most odustati od maltretiranja hrvatske javnosti i prijetnji trećim izborima u godinu dana ako Božo Petrov ne postane premijer, bez obzira na broj osvojenih mandata, da će se ispričati građanima što nisu proveli ni jednu obećanu reformu, te obećati da će početi rješavati i druge probleme, a ne samo one koje je sam stvorio, poput dovođenja Tomislava Karamarka na vlast.

Također, HNS traži da se Most obveže da će na svaku mjeru koja se tiče drugih političkih stranaka prethodno donijeti i provesti najmanje pet mjera koje se odnose na poboljšanje života građana, da će svečano obećati da će dužnosti u Vladi obnašati tek nakon završetka ubrzanoga tečaja iz funkcioniranja države i gospodarstva, a u skladu s potrebama građana i važnosti situacije u državi, što znači i nakon 17 sati radnim danom te u dane vikenda, te da će, zaključno, "Most konačno utvrditi najbolji put do Hrvatskoga sabora, da putem ponovno ne izgubi znatan broj zastupnika". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene