Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvo zakoni onda Vlada

Objavljeni ultimatumi MOST-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Most kao uvjet za koaliciju od stranaka traže da izglasaju pet Zakona odmah nakon početka rada Sabora.

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja Želi predstaviti program Grmoja: "Ako je sve tako idealno kao što Plenković tvrdi, zašto izbjegava sučeljavanje" Nikola Grmoja Tko je Nikola Grmoja? Mostov bombarder iz Metkovića: Uvijek spreman na fajt, na granice bi slao vojsku

Izmjene Zakona o financiranju političkih stranaka, izmjene Zakona o pravima i dužnostima saborskih zastupnika, hitno donošenje njihovog prijedloga strategije gospodarenja otpadom, izmjene Zakona o Hrvatskoj narodnoj banci, prva faza reforme lokalne samouprave – to je pet uvjeta koje će Most tražiti od stranaka da ih izglasaju u Saboru prije formiranja Vlade, piše Jutarnji list.

'Suradnja će biti moguća s onim političkim strankama koje u Saboru pokažu da su spremne prihvatiti zakonske prijedloge Mosta. Tek kada izglasavanjem naših zakonskih prijedloga dokažu da su spremni na promjene, možemo računati na suradnju u Vladi', rekao je Nikola Grmoja iz Mosta, najavljujući da će HDZ-ovci morati prvo dići ruku za njihove zakone, a tek će onda Mostovci izglasati Andreja Plenkovića za premijera, odnosno SDP-ovci ako bi mandatar bio Milanović.

'Nakon izbora, prvo se konstituira Sabor, a tada nema nikakve zapreke da raspravlja i donosi zakone. Dakle, kada Sabor raspravi zakone Mosta koji su ostali iz prošlog saziva, možemo se dogovoriti o Vladi i Sabor može potvrditi novu Vladu', kaže Grmoja.

'Ovo nije nikakva ucjena. Mi si više ne možemo dopustiti da nešto što smo obećali građanima nakon izbora i formiranja vlasti ne možemo provesti u djelo', rekao je Robert Podolnjak koji je u prošlom sazivu Sabora bio predsjednik saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav.

Napominje kako se radi o tome da Most mora imati jamstva da će provesti obećanja koja u kampanji daje građanima', rekao je Robert Podolnjak koji je u prošlom sazivu Sabora bio predsjednik saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene