448479
448479
448479
448479
448479

Objavljeni ultimatumi MOST-a

  • , 31.08.2016., 08:24
  • Autor:
  • komentara

Most kao uvjet za koaliciju od stranaka traže da izglasaju pet Zakona odmah nakon početka rada Sabora.

 
 
 
 
Nikola Grmoja i Robert Podolnjak (Foto: Nikola Cutuk/Marko Prpic/PIXSELL)
Nikola Grmoja i Robert Podolnjak (Foto: Nikola Cutuk/Marko Prpic/PIXSELL)

OVDJE ISPROBAJTE APLIKACIJU GDJE SAM 2016.

Izmjene Zakona o financiranju političkih stranaka, izmjene Zakona o pravima i dužnostima saborskih zastupnika, hitno donošenje njihovog prijedloga strategije gospodarenja otpadom, izmjene Zakona o Hrvatskoj narodnoj banci, prva faza reforme lokalne samouprave – to je pet uvjeta koje će Most tražiti od stranaka da ih izglasaju u Saboru prije formiranja Vlade, piše Jutarnji list.

'Suradnja će biti moguća s onim političkim strankama koje u Saboru pokažu da su spremne prihvatiti zakonske prijedloge Mosta. Tek kada izglasavanjem naših zakonskih prijedloga dokažu da su spremni na promjene, možemo računati na suradnju u Vladi', rekao je Nikola Grmoja iz Mosta, najavljujući da će HDZ-ovci morati prvo dići ruku za njihove zakone, a tek će onda Mostovci izglasati Andreja Plenkovića za premijera, odnosno SDP-ovci ako bi mandatar bio Milanović.

'Nakon izbora, prvo se konstituira Sabor, a tada nema nikakve zapreke da raspravlja i donosi zakone. Dakle, kada Sabor raspravi zakone Mosta koji su ostali iz prošlog saziva, možemo se dogovoriti o Vladi i Sabor može potvrditi novu Vladu', kaže Grmoja.

'Ovo nije nikakva ucjena. Mi si više ne možemo dopustiti da nešto što smo obećali građanima nakon izbora i formiranja vlasti ne možemo provesti u djelo', rekao je Robert Podolnjak koji je u prošlom sazivu Sabora bio predsjednik saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav.

Napominje kako se radi o tome da Most mora imati jamstva da će provesti obećanja koja u kampanji daje građanima', rekao je Robert Podolnjak koji je u prošlom sazivu Sabora bio predsjednik saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se