Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U novoj epizodi informativnog magazina Provjereno pogledajte kako su dvojica mladića, na trgu bana Jelačića zapalila cigaretu pomiješanu sa osvježivačem zraka.


Među mladima se pojavila nova vrsta droge koja se brzo širi. Upravo za to brzo širenje zaslužna je njezina laka dostupnost. Legalno se prodaje u smart shopovima pod deklaracijom osvježivača prostora. Ekipa Provjerenog odlučila ju je kupiti, a istu su odnjeli i na testiranje.

Emisiju Provjereno pogledajte večeras u 22:00 na Novoj TV.

Vezani članci Vojnik, ilustracija Afera dobiva nastavak: Još tri pripadnika Oružanih snaga pozitivna na drogu, jedan odbio testiranje Ecstasy, ilustracija (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Kod dvojca na Pagu pronašli ecstasy i amfetamine, priveden 22-godišnjak i maloljetna osoba

Rezultati su pokazali kako ova 'legalna' droga sadrži zabranjene supstance: sintetske kanabinoide! Dvojica mladića koje su kamere Provjerenog zatekle na Trgu Bana Jelačića ispred jednog smart shopa, odlučili su podjeliti svoja iskustva s ovom drogom.

Provjereno u Jastrebarskom: Svi poslovi roditelja ministra Mihaela Zmajlovića

'Odmah nakon 5 srka osjećate u svom mozgu to djelovanje. Oči su vam ili spuštene ili pocrvene. Nama pocrvene nažalost', ovako je opisao jedan od mladića djelovanje ove droge te dodao:  'Sporije vam prolazi vrijeme, jako sporije. Nešto čak možete vidjeti usporeno, kao što ja sada trenutno, možete usporiti vrijeme čak u svom mozgu, svašta možete. Svašta'

O kakvim se to drogama radi, kakave posljedice ostavljaju na organizam čovjeka koji ih konzumira, gdje ih se može kupiti, tko ih najčešće konzumira i koliko su dostupne mladima pogledajte večeras u Provjerenom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook