Devetero spašavatelja zbrinulo je penjačicu koja je zadobila posjekotine na glavi i leđima, a kako joj se stanje ne bi pogoršalo, pozvali su helikopter koji ju je sigurno prebacio u splitsku bolnicu.

Galerija


HGSS-ovci iz Stanice Gospić u subotu su spašavali penjačicu koja je pala s visine od 10-ak metara na Bačić kuku na Srednjem Velebitu te zaradila posjekotine na glavi i leđima.

Vezani članci Šuma, ilustracija HGSS-ovci spašavali pijanu osobu na Ivanščici: "Nije bila u stanju sama hodati, nekontrolirano je padala" Bujica s Papuka zarobila obitelj u automobilu - 2 Drama ispod Papuka: HGSS-ovci spašavali obitelj koju je bujica zarobila u autu na cesti

Dojavu su dobili oko 14 sati, a u 16:15 su stigli na mjesto nesreće. Devetero spašavatelja došlo je do unesrećene te su je zbrinuli, a potom pozvali helikopter sa dežurstva u Divuljama kako bi je sigurno prebacio u bolnicu u Splitu. Naime, zbog prirode ozljede i zahtjevnog terena procijenili su da bi se stanje unesrećenoj moglo pogoršati ako je pokušaju trensportirati na tlu.

"Unesrećena je nakon zbrinjavanja kraću dužinu spuštena a potom podignuta na vršni dio stijene, kako bi helikopter mogao pristupiti te iz zraka vitlom izvršiti podizanje.

Unesrećena je helikopterom transportirana u KBC Firule Split. Ovim putem želimo se zahvaliti na velikoj pomoći iznimno sposobnoj posadi helikoptera MORH-a. Povratkom spašavatelja u bazu u 20.30 ova vrlo složena i fizički iscrpljujuća stijenska akcija spašavanja je okončana", priopćili su iz HGSS-a.