Obavijesti Video Pretražite Navigacija
na srednjem velebitu

Nesreća na Velebitu: Ozlijeđenu penjačicu spašavali GSS-ovci, helikopter je prebacio u splitsku bolnicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Devetero spašavatelja zbrinulo je penjačicu koja je zadobila posjekotine na glavi i leđima, a kako joj se stanje ne bi pogoršalo, pozvali su helikopter koji ju je sigurno prebacio u splitsku bolnicu.

HGSS-ovci iz Stanice Gospić u subotu su spašavali penjačicu koja je pala s visine od 10-ak metara na Bačić kuku na Srednjem Velebitu te zaradila posjekotine na glavi i leđima.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić i Marko Rakovac - 3 Potraga se širi Hrvatska ponudila pomoć u potrazi za malom Dankom: HGSS-ovac otkrio koji su ključni koraci Srušio se most u Baltimoreu - 4 Tragedija u Baltimoreu VIDEO Jedna osoba preminula, sve je manje nade za nestale u rijeci: Otkriveno zašto se brod zabio u most

Dojavu su dobili oko 14 sati, a u 16:15 su stigli na mjesto nesreće. Devetero spašavatelja došlo je do unesrećene te su je zbrinuli, a potom pozvali helikopter sa dežurstva u Divuljama kako bi je sigurno prebacio u bolnicu u Splitu. Naime, zbog prirode ozljede i zahtjevnog terena procijenili su da bi se stanje unesrećenoj moglo pogoršati ako je pokušaju trensportirati na tlu.

"Unesrećena je nakon zbrinjavanja kraću dužinu spuštena a potom podignuta na vršni dio stijene, kako bi helikopter mogao pristupiti te iz zraka vitlom izvršiti podizanje.

Unesrećena je helikopterom transportirana u KBC Firule Split. Ovim putem želimo se zahvaliti na velikoj pomoći iznimno sposobnoj posadi helikoptera MORH-a. Povratkom spašavatelja u bazu u 20.30 ova vrlo složena i fizički iscrpljujuća stijenska akcija spašavanja je okončana", priopćili su iz HGSS-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene