Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hezbolah, zakleti neprijatelj Izraela, nazvao je u petak američkog predsjednika Baracka Obamu, koji je u službenom posjetu toj zemlji, 'običnim dužnosnikom cionističkog entiteta'.


Obama je prethodno izjavio da bi šijitski Hezbolah trebalo proglasiti terorističkom organizacijom. 'Obama se u Izraelu predstavio kao obični dužnosnik cionističkog entiteta, a ne kao predsjednik SAD-a', objavio je Hezbolah u priopćenju.

'Obama želi da Arapi prihvate židovsku državu u regiji i počnu kompletnu normalizaciju odnosa s njom, iako nije spomenuo nijedan legitimni zahtjev Palestinaca poput povratka izbjeglica, statusa grada Jeruzalema ili prekida naseljavanja', tvrdi ta organizacija.

'Osim toga, kako bi se svidio neprijateljskom entitetu, uhvatio se pokreta otpora pozivajući svijet da proglasi jednu od glavnih sastavnica, Hezbolah, terorističkom organizacijom. To potvrđuje da je uzalud računati na pregovore', dodaje Hezbolah.

Snažna pješčana oluja koja je zahvatila Svetu zemlju poremetila je u petak završetak prvog posjeta američkog predsjednika Baracka Obame Izraelu i palestinskim teritorijima. Obama je morao odustati od odlaska helikopterom u palestinski grad Betlehem, blizu Jeruzalema pa se dovezao automobilom, izvijestila je izraelska policija. Ondje će posjetiti Baziliku rođenja Isusova, gdje se po kršćanskom vjerovanju rodio Isus Krist, i sastati se s palestinskim predsjednikom Mahmoudom Abbasom prije nego otputuje u Jordan. Američki predsjednik će automobilom stići i u zračnu luku Bena Guriona u Tel Avivu, zbog jakog vjetra i slabe vidljivosti na tom području, dodala je glasnogovornica policije. Sama zračna luka bila je također na udaru olujnog vjetra a vidljivost je bila iznimno loša, rekli su novinari agencije France Pressea. Tijekom Obamina posjeta korišteno je najmanje sedam američkih helikoptera za njegov prijevoz na kraće udaljenosti. (Hina)

Vezani članci Arheološko nalazište, ilustracija Povijesno otkriće u Izraelu: Pronađen 2000 godina star biblijski rukopis Cjepljenje, ilustracija Odlična ponuda! Organiziraju cijepljenje u baru pa uz cjepivo dijele i besplatno piće

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook