Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez natječaja

HEP za najam stana plaća 15.000 kuna?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska elektroprivreda dvogodišnji najam za četiri stana plaća gotovo 700.000 kuna. Sudeći po cijeni, HEP je s četiri privatna vlasnika dvosobnih stanova u Zagrebu sklopio ugovore o najmu koji itekako premašuju tržišne vrijednosti.

Stan u Ulici Zinke Kunc i drugi kojem nije objavljena adresa, iznajmljeni su za 130 tisuća kuna za dvije godine, odnosno 5416 kuna na mjesec, piše Večernji list. Iako se dvosobni stan može unajmiti za duplo manje novca, HEP sinjskom sucu Željku Gusiću dvosobni stan plaća, objavljeno je u Narodnim novinama, 15.516 kuna na mjesec, odnosno 372.4000 kuna za dvogodišnji najam. 

Pročitajte i ovo Ilustracija 28 kvadrata Cijena najma garsonijere izazvala brojne reakcije: "Ovo je vic mjeseca" Stan, ilustracija nakon niza tužbi Ustavni sud odlučio o sudbini Zakona o najmu stanova: ''Država je prekomjeran teret prebacila na jednu kategoriju građana''

Večernji list o svemu je obavijestio suca Gusića, koji tvrdi da ima ugovor s HEP-om po kojem mu na žiro-račun uplaćuju 750 eura na mjesec, u što su uključeni i porezi i režije. Kada je na internetskim stranicama Narodnih novina provjerio obavijest o ugovoru, nije mogao doći sebi od šoka.

Bez raspisanog natječaja

Za najam ni jednog od četiriju stanova za koje HEP plaća iznose daleko veće nego što su stvarne cijene nije raspisan javni natječan pri kojem bi se dobila povoljnija ponuda, piše Večernji list. Dodaje kako je umjesto toga HEP ugovore sklopio izravnom pogodbom s iznajmljivača, odnosno s agencijama koje ih zastupaju.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene