Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska elektroprivreda dvogodišnji najam za četiri stana plaća gotovo 700.000 kuna. Sudeći po cijeni, HEP je s četiri privatna vlasnika dvosobnih stanova u Zagrebu sklopio ugovore o najmu koji itekako premašuju tržišne vrijednosti.


Stan u Ulici Zinke Kunc i drugi kojem nije objavljena adresa, iznajmljeni su za 130 tisuća kuna za dvije godine, odnosno 5416 kuna na mjesec, piše Večernji list. Iako se dvosobni stan može unajmiti za duplo manje novca, HEP sinjskom sucu Željku Gusiću dvosobni stan plaća, objavljeno je u Narodnim novinama, 15.516 kuna na mjesec, odnosno 372.4000 kuna za dvogodišnji najam. 

Vezani članci Zgrada HEP-a, ilustracija Saznali smo zašto nije bilo struje u velikom dijelu Novog Zagreba: "Nekoliko puta je došla i sad je opet nemamo, otići će svi uređaji" Šteta od potresa koji je pogodio Zagreb i okolicu - 1 Tko se može prijaviti, kakvi su uvjeti i koja vam je dokumentacija potrebna? Objavljen poziv za najam stanova za one koji su ostali bez doma u potresu

Večernji list o svemu je obavijestio suca Gusića, koji tvrdi da ima ugovor s HEP-om po kojem mu na žiro-račun uplaćuju 750 eura na mjesec, u što su uključeni i porezi i režije. Kada je na internetskim stranicama Narodnih novina provjerio obavijest o ugovoru, nije mogao doći sebi od šoka.

Bez raspisanog natječaja

Za najam ni jednog od četiriju stanova za koje HEP plaća iznose daleko veće nego što su stvarne cijene nije raspisan javni natječan pri kojem bi se dobila povoljnija ponuda, piše Večernji list. Dodaje kako je umjesto toga HEP ugovore sklopio izravnom pogodbom s iznajmljivača, odnosno s agencijama koje ih zastupaju.